Fredag 10 oktober

Kör du bil och pratar i mobiltelefon samtidigt? Tycker du att flodpärlmusslan ska finnas kvar? Undrar du hur det är med rättssäkerheten för asylsökande? Vill du vinna biljetter till föreställningen Elvis? Tycker du att Mammas nya kille är roligt?

Om svaret är ja på någon av dessa frågor är Efter tre programmet för dig denna eftermiddag.

15.07: En 38-årig kvinna var mer koncentrerad på sin tappade mobil än att köra bil. Då körde hon i diket och idag dömdes hon för vårdslöshet i trafik av Halmstads tingsrätt. Men att prata i mobil är inte förbjudet när man kör bil. Ska det vara så? Vi frågar folk på stan i Sundsvall. (Rep Johanna Vackdahl)

15.15: Vad är det värsta trafikpolisen sett i fråga om mobilpratande och bilkörning? Jan-Erik Eriksson berättar. (Rep Johanna Vackdahl) 

15.22: En vinnare i förmiddagens Världens Barn-auktion skänkte tillbaka ett gäng biljetter till morgondagens föreställning av Elvis, som Glada Hudik-Teatern ger i Sundsvall. I Efter tre ska vi ha en tävling om dessa biljetter, vilken vi inleder här.

15.37: Det dör fler flodpärlmusslor än det föds och i många vattendrag försvinner dom långsamt när de gamla musslorna dör. Vid Älandsbro, några kliometer utanför Härnösand, träffade vi biologerna Klas Johansson och Andreas Karlberg för att ta reda på hur man gör för att göra situationen för musslorna bättre. (Rep. Therese Forsberg)

15.45: Del 2 om flodpärlmusslan.

16:12: Det blir allt svårare för asylsökande att hitta en rättslig företrädare. Robert Sigvardsson i Sundsvall är ett exempel på en advokat som inte längre tar på sig flyktingärenden eftersom ersättningen regelmässigt prutas ner. Diskussion mellan honom och chefrådmannen Richard Ljungqvist, länsrätten i Stockholm.

16.20: Vinnarna i tävlingen presenteras. Se 15.22.

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.04: I Nyhetsklippet gäller det att veta vad nyheterna handlat om den här veckan. Ring 060 - 66 33 77. Två biljetter till föreställningen Elvis ligger i potten.

17.10: Patrik testar livet som brandman, Mangan rullar genom Umeå och Jessika bjuder på en känslomässig bergochdalbana. Det är förstås Mammas nya kille.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista