Tisdag 14 oktober

SAS i Örnsköldsvik varslar 50 personer. Sveriges kommuner och landsting ser att skatteunderlaget kommer att vika den närmaste tiden. Vilken beredskap har Västernorrlands kommuner och landsting? Efter tre ger dig hela bilden när lågkonjunkturen kryper in i länet.

Vilka energilösningar efterfrågas av husköpare dessa dagar? Och vilka krav kommer gälla i framtiden på hur mycket energi som får användas till att värma upp en vanlig villa? Annica Näslund, husförsäljare och Stefan Norrman, Boverkets expert på energifrågor gästar programmet.

Kvällstips om ett café där stora frågor diskuteras och en relationspanel som diskuterar djurs betydelse för förhållanden.

15.07: Hur rustar Västernorrlands kommuner och landsting inför sämre tider? Vi har ringt runt till sex av länets ekonomidirektörer. Hur ser det ut för landstinget och i Härnösand, Kramfors, Sollefteå, Timrå och Sundsvall?

15.15: I Sundsvall talas det mycket om stora projekt. En bro över Sundsvallsfjärden, ett nytt kulturhus och en nedsänkning av järnvägen som går genom staden, bland annat. Hur blir de med de satsningarna i långkonjunkturen? Vi pratar med Erik Karlsson, ekonomidirektör i Sundsvalls kommun.

15.37: Det gäller att se om sitt hus, inte bara lånekostnaderna så här i finanskrisens dagar, utan också hur energiförbrukningen påverkar både plånbok och miljö. Anna Joelsson vid Mittuniversitetet har skrivit en avhandling om hela energikedjan - från naturresurs till värme i huset. (Rep. Johanna Gadd)

15.45: Om några år blir det strängare regler för hur många kilowattimmar ett hus får kräva per kvadratmeter. Hur kommer husen i Västernorrland klara det? Vi pratar med Annica Näslund, säljare hos Sidensjöhus och Stefan Norrman, Boverkets expert på energifrågor. (studio)

16:12: SAS varslar 50 personer om uppsägning i Örnsköldsvik. Marcus Olofsson rapporterar kring detta.

16.22: Kvällstips: Sara Öhlén och Pelle Nordlander håller konsert i Timrå. I samband med detta arrangerar Svenska kyrkan ett livsfrågecafé. Vad ska Sara och Pelle prata med besökarna om?

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Relationspanelen diskuterar huruvida djur kan vara bra för förhållanden. Annelie Haglund och Anders Collin pratar om hundar, katter och kärlek.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".