Är fisken ett miljöbrott? En illustration av Kurt-Göran Öberg.

Måndag 20 oktober

Idag har vi Ring P4 om konsumentmakt - om hur vi som konsumenter kan påverka eller inte påverka rättvisan inom handeln, hjälper det t.ex. att rödlista utrotningshotade fiskarter? Slussen öppnar 15.00 - Ring 060-663377 i Studion Staffan Danielsson, Greenpeace.

Dessutom diskussion om frisörer, väljer du budgetalternativen eller betalar du det dubbla för en klippning? Mycket värt att lyssna på i ett och samma program.


15.07:
Åter har halkan drabbat oss i länet och än en gång har en människa mist livet i en bilolycka. SMHI berättar om farorna med oktoberhalkan.

15.22: Ring in om Konsumentmakt. Vad undrar du om när det gäller rödlistad fisk, rättvisemärkta produkter eller hur du som konsument kan påverka marknaden? Ring P4 telefon: 060-663377 för att ställa din fråga till Staffan Danielsson, ansvarar för havsmiljö- och fiskefrågor på Greenpeace.

15.39: Ring P4 fortsätter.

15.45: Ring P4 fortsätter.

16:12: Vad är det för skillnad om du klipper dig på en salong för 100 kronor jämfört med om du får betala 500 kronor? Frisörer i Sundsvall har skickat insändare till flera tidningar och uttryckt oro över budgetalternativens framfart. (Rep. Gunilla Lindros)

16.22: Jan Erik Bäckman, analyschef Skatteverket, svarar på myndighetens insyn i branscher som t.ex. frisörsalonger och taxiverksamheter. Har branscherna förändrats? Hur ser utbildningsnivån ut i de här branscherna?

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet...

16.45: Ekot

17.08: Midlandas framtid hur ser den ut? Staten ska inte finansiera och hur blir det om Midlanda hamnar i en ny storregion? Dick jansson, VD för Handelskammaren Mittsverige ger sin syn på saken.

17.17: Sportpanelen diskuterar eldsjälarnas roll inom idrotten. Detta kontra framtida elitsatsningar apropå OS. Enligt Sveriges olympiska kommittés, SOK, snabbutvärdering måste kvalitetskraven på idrottarnas utveckling skärpas. Mia Karlsson, Carl-Johan Höiby och Johanna Vackdahl sitter i studion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista