Tisdag 21 oktober

Blandad kompott i dagens Efter tre. Unga tjejer rädda för att bli misshandlade. Instegsjobbarna i länet har blivit 60 stycken och ruskigt trångt på vårdcentralen när pensionärer vaccinerar sig mot influsensan.

Som vanligt på tisdagar - relationspanelen. Idag om förhållanden som gått snett. Hör en länsbo som levt med en man som misshandlade henne i åtta år.

15.07: Unga tjejer i Västernorrland är räddast i landet för att bli rånade eller misshandlade. Vi hör några av dem berätta om det. (Rep. Gunilla Lindros)

15.22: Reino Hägglund, kriminalinspektör på polisen i Sundsvall, jobbar mycket med brottsofferjouren. Vi pratar med honom om just tonårsflickors rädsla för att t.ex. bli misshandlade. Även Annelie Mackin, socionom på Stödcentrum i Sundsvall, beskriver hur hon ser på saken.

15.37: I Västernorrland finns det just nu 60 instegsjobbare, nyanlända invandrare som jobbar i kombination med språkträning. Efter tre reder ut begreppen. Och träffar instegsjobbaren Fady Khayat som jobbar som It-konsult på Sundsvalls kommun.

15.45: Mikael Persson, arbetsförmedlingschef för Sundsvall, Timrå och Härnösand berättar hur han tycker att det går för instegsjobbarna. Vi ställer frågan: vad händer sen?

16:12: Idag är det första dagen som många vårdcentraler vaccinerar äldre mot influensan. Vi trängs i väntrummet på Vårdcentralen centrum (Rep. Johanna Vackdahl)

16.22: Kvällstips: bege dig till Kulturmagasinet i Sundsvall för ett föredrag om Västbanken.

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet...

16.45: Ekot

17.05: Relationspanelen om relationer som gått snett. Vi hör länsbon Gunlög Jakobsson som levt med en man som misshandlade henne i åtta år. I relationspanelen idag sitter Inger Nylander och Annelie Haglund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista