1 av 2
Svetsaren Mats Karlsson har anslutit sig till Sjöräddningssällskapet i Sundsvall. Här kör han Rescue Sundsvall för första gången. Foto: Johanna Vackdahl
2 av 2
Teodor Challis och kollegorna Kåge Modin och Henrik Blixth i Sjöräddningssällskapet Sundsvall. Foto: Johanna Vackdahl

Onsdag 22 oktober

Att landstingsråden bantar anses som ett olämpligt jippo av personal på Sundsvalls sjukhus. Det var åtta år sen Höga kusten blev ett världsarv - vad har hänt sedan dess? Och Efter tre provåker Sjöräddningssällskapets nya båt i Sundsvall, gå ombord du också klockan 17.08 i din radio!

15.08: Landstingsråden Ewa Söderberg (s) och Hans Hedlund (c) vill banta både sig själva och antalet i landstingets personal. Hör hur det lät när de idag ställde sig på vågen i Härnösand. (Reporter Ulla Öhman)

15.20: Vad tycker personalen på Sundsvalls sjukhus om landstingrådens bantning? Ett ”opassande jippo” är en av åsikterna du hör. (Reporter Johanna Vackdahl)

15.39: Det är nu åtta år sedan Höga kusten i Ångermanland togs upp på Unesco:s världsarvslista. Det betyder att området har en unik naturhistorisk miljö som vittnar om människans och jordens historia. Men vad har då hänt under dom här åtta åren? (Reporter Marcus Olofsson Melinder)

15.45: Del 2 om Världsarvet Höga kusten. (Reporter Marcus Olofsson Melinder)

16:12: Härnösandshus så kallade ”Plusboende” har blivit känt i hela Sverige. Idag fick Bertil Wiklund, Härnösandshus VD och Annika Borg, ekonomi- och marknadsansvarig på samma kommunla bostadsbolag, ställa sig i Riksdagens talarstol och berätta om kommunens seniorboende. (Studio)

16.21: 17-åriga Ångetjejen Amanda Cantzler har bytt den vanliga skolbänken på Bobergsgymnasietmot mot det internationella forskningsprojektet Learning School. Tillsammans med jämnåriga elever från andra länder åker hon nu runt och forskar om ledarskap och elevinflytande i skolor världen över. Hur stort inflytande har elever i svenska skolor? (Reporter Johanna Vackdahl)

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet...

16.45: Ekot

17.08: Mötet: idag med Sjöräddningssällskapet i Sundsvall. Efter tre går ombord på deras nya båt i direktsändning. (Reporter Johanna Vackdahl)

17.17: Efter tre provåker Sjöräddningssällskapets nya båt. (Reporter Johanna Vackdahl)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista