1 av 2
Squash är en snabb sport. Foto: Johanna Vackdahl
2 av 2
Börje Öhman, chef för kriminalpolisen i Västernorrland. Foto: Peter Hansson

Onsdag 29 oktober

KUBAL skakat: Hur är det ställt med aluminiumindustrin?
Mc-gängens kontakter med Hells Angels: ”De är bara en del i en stor bekantskapskrets”, säger klubbpresident.
Efter utvisningen: Dadhkoda Lindström berättar om Kabul.
Dessutom squashspel och trädbeskärning.

15.07: Aluminiumsmältverket KUBAL ligger efter med betalningar till underleverantörer. Detta eftersom KUBAL i sin tur inte fått pengar från huvudägaren Rusal. Hur är det egentligen ställt med aluminumindustrin? Vår näringslivsexpert Henric Borgström kommenterar.

15.22: Sollefteåbördige Gösta Frohm skapade skogsmulle 1957. Skogsmulle har under åren spritt sig till en rad språkgrupper och länder, och nu ger mulles fadder Friluftsfrämjandet och Studiefrämjandet ut en cd med mullevisan på tolv språk. (Rep. Berit Nygren)

15.37: Flera mc-klubbar har täta kontakter med kriminellt belastade Hells Angels. En av klubbarna är Seven Sins MC i Sundsvall. Vi träffar klubbens president Jörgen Persson.

15.45: Varför ser vi en ökad kontakt just nu mellan de här klubbarna i länet och Hells Angels och dess undergrupper? Börje Öhman, länskriminalens chef, och Lasse Wierup, författare till boken Svensk maffia, frågas ut.

16:12: I måndags utvisades Sundsvallsbon Dadhkoda Lindström till Afghanistans huvudstad Kabul, som FN:s flyktingorgan UNHCR bedömer inte är säker att vistas i. Vi har nått Dadhkoda Lindström i Kabul. (Rep. Ingrid Engstedt Edfast)

16.22: Kvällstips: Spela squash! Vi besöker en squashhall och hoppas få ordning på racketar och regler. (Rep. Johanna Vackdahl)

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Sundsvallsbon Henry Karlsson är fyllda 80 år och stor trädgårsentusiast. Johanna Vackdahl träffar honom för att lära sig om trädbeskärning och andra åtgärder som bör vidtas innan trädgården går till vintervila.

17.12: Mer om Henry Karlsson och trädgårdar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista