Doftöverkänslighet är ett stort problem för många. Foto: Scanpix

Fredag 31 oktober

Goda dofter för vissa - funktionshindrande stank för andra. Efter tre lyfter begreppet doftöverkänslighet. Dessutom pratar vi om doft som en slags marknadsföring.

Det är ett vattenkraftseminarium i Sollefteå i dagarna. Vi hör kritiker och föreståndare för vattenkraft. Och glöm inte att det är grannens dag idag!

15.07: Att bygga ut en älv för att anlägga ett kraftverk är att förstöra den för evigt, menar vattenkraftskritiker som samlas i Sollefteå i dagarna två. (Reporter Marcus Olofsson Melinder)

15.18: Gunnar Axheim, chef för Vattenfall AB Vattenkraft, svarar på kritiken från Sollefteåseminariet. (Studio Luleå)

15.37: Elke Larsson är doftöverkänslig. Vi följer henne genom en vanlig livsmedelsbutik. Hur begränsad blir hon? (Reporter Oskar Pierrou)

15.45: Dofter, smaker, ljus och ljud. Företagen gör allt för att fånga vår uppmärksamhet.

16:12: Bevakningen av presidentvalet i USA är överdriven. Journalisterna borde koncentrera sig på EU istället. Den synpunkten kommer den amerikanska västernorrlänningen Nikki Stewensen. (Reporter Annie Granzell)

16.22: Kvällstips: Hälsa på hos grannen för idag är det ”grannens dag”! Vi pratar med Therese Uvhage i Sundsvall som tycker att hon har världens bästa granne.

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet....

16.45: Ekot

17.05: Nyhetsklippet! Tävla om en ekologisk tygkasse utmärkt för dina vardaglisa småinköp. Ring: 060 - 66 33 77.

17.11: Thunder gör entré, Patrik hyllar Skellefteå och Mangan befinner sig i Foppaland. Det är förstås Mammas nya kille.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista