1 av 2
Rimstuga med Lars T Johansson med flera. Foto Sofia Forell
2 av 2
Demonstration i Timrå. Foto Johanna Vackdahl

Torsdag 18 december

Stora delar av Efter tre sänds från Birsta city, strax norr om Sundsvall. Vi bjuder på julrimstuga och berättar mer om hur du kan börja jobba med oss.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Från och med årskiftet tar länsstyrelserna över kommunernas nuvarande ansvar för djurskyddet. I Västernorrland innebär det att kommunernas djurskyddsinspektörer centraliseras i Härnösand, vilket har dragit på sig både kritik och oro. Lotta Haglund, ordförande för Föreningen Djurskyddet i Örnsköldsvik intervjuas. (Reporter Christer Sunesson)

15.15: Många befarar att länets djurskyddsinspektör kommer ha mer tid i bilen och mindre tid åt djurskyddet när Länsstyrelsen i Västernorrland tar över ansvaret för djurskyddet. Barbro Rohdin, ansvarig chef på förvaltningsavdelningen, länsstyrelsen i Härnösand, svarar på kritiken. (Reporter Christer Sunesson)  

15.37:Timrå kommun har lagt stora sparkrav på skolan. Idag demonstrerar elever och föräldrar mot nedskärningarna nästa år. Efter tre rapporterar direkt från torget i Timrå. (Reporter Johanna Vackdahl)

15.45: Senaste nytt.

16:12: Vill du ha ett julrim på en julklapp som du köpt? Kom till Sveriges Radio Västernorrlands julrimstuga i Birsta city mellan klockan 16 och 18 i eftermiddag. Vi bjuder på en liveversion av den traditionella julrimstugan som sänds den 23 december. (Reporter Johanna Vackdahl)

16.22: Kvällstips: Gå in på sr.se/vasternorrland och klicka dig vidare till ”Vill du jobba med oss?”. Kanske är du den vi söker som sportmedarbetare, krönikör eller engagerad förälder. Sveriges Radio Västernorrlands kanalchef Lena Tideström-Sagström berättar varför vi behöver förstärkning av ”vanliga” länsbor. (Reporter Johanna Vackdahl)

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet...

16.45: Ekot

17.04: Lotte Nord och Karin Lönnå spanar efter nya medarbetare till Sveriges Radio Västernorrland. Kanske springer de på just dig mitt i Birsta city. (Reporter Johanna Vackdahl)

17.11: Vi ser efter hur det har gått för rimmarna i julrimstugan på scenen vid foodcourten i Birsta city. (Reporter Johanna Vackdahl)

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".