1 av 2
Många kan tvingas att ta sig längre om vårdcentralerna i Granloholm ochSkönsmon stängs, något som kan vara svårt med rullator. Bild:Scanpix
2 av 2
Är du över 42 år eller har ett högt BMI kan det bli svårt att adoptera barn. Bild:Scanpix

Torsdag 8 januari

Två vårdcentraler i Sundsvall hotas av nedläggning - vi hör med några länsbor vad de tycker om det.
Vi reder även ut vad som gäller vid adoption och vilka problem det finns där. Man får till exempel inte adoptera om man är gammal eller har ett för högt BMI.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Skönsmons och Granloholms vårdcentral hotas av nedläggning. Ingrid Engstedt Edfast raporterar om oron på akutmottagningen - kommer alla patienter att komma dit?
Vad tycker du om nedläggningarna? Ring in och säg din åsikt på 060 - 66 33 77, slussen öppnar klockan halv tre.

15.37: Kraven för att man ska få adoptera barn har skärpts.
Män och kvinnor som vill adoptera får inte vara äldre än 42 år när de gör sin ansökan, och de får heller inte vara för tjocka eller för smala. Ulla Öhman har träffat 25-åriga Maya Vestin som bor i Örnsköldsvik.

15.45: I studion har vi Kristina Oikari som är ordförande för Adoptionscentrum Mellannorrland som har ca 220 medlemsfamiljer och omfattar länets alla kommuner och Karin Larsson som arbetar med dom här frågorna vid familjerätten på Sundsvalls kommun.

16:12: I dag öppnar transferfönstret - det vill säga den tid på året då fotbollsklubbarna får köpa och byta spelare - och 19-åriga Gif-spelaren Linus Hallenius måste tänka på var han vill och hur det är att vara ett köp- och säljobjekt.

16.17: Lars-Erik Öberg kommer till studion och berättar om den marknad fotbollsspelarna finns på vare sig de vill eller inte. Och om hur lågkonjukturen kan låsa in spelare.

16.30: Alla nyheter från dagen i 10 minuters sammanfattning - hör vår huvudsändning och få grepp om hela länet...

16.45: Ekot

17.04: Kampsporter blir allt mer populära och Judoklubben i Sundsvall får allt fler medlemmar. Wolfgang Biedron tror att den ökade popularariteten kan bero på att judo och andra kampsporter passa alla oberoende av kroppsform.

17.11: 18 matcher återstår i grundserien för Modo och inför kvällens match ligger laget näst sist i elitserien.
Viktor Hedman berättar i ett inslag av Christer Jonasson hur det är att kliva in i det läget efter finalförlusten mot Kanada i junior-VM tidigare i veckan.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".