1 av 2
Det gäller att vara försiktig vid länets övergångsställen. Bild:Scanpix
2 av 2
Björnar på film har vllat debatt. Bild:Scanpix

Fredag 9 januari

Det kan bli en folkomröstning Långsele, det är i varje fall vad Långseles Intresseförening hoppas på för att rädda högstadiet.
Dag Jonzons björnfilm har blivit anmäld till granskningsnämnden. Länets övergångsställen får kritik och vi försöker bättra på solbrännan lite.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet ”Lyssna igen”


15.07: Högstadiet i Långsele hotas av nedläggning, men Långsele Intresseförening kämpar för att få till en folkomröstning.

15.17: En person dödades och ett 60-tal skadades vid övergångsställen i Västernorrland mellan åren 2003 och 2008, enligt statistil från Vägverket. Lars Rehnströmfrån NTF i Västernorrland tror att många olyckor skulle kunna undvikas om övergångsställena såg annorlunda ut, och om hastigheten sänktes.

15.37: En film av dom västernorrländska naturfilmarna Dag Jonzon och Hans Östbom har vållat stor debatt över hela landet och bland annat resulterat i en anmälan till Granskningsnämnden. Ingrid Engstedt Edfast har intervjuat Dag Jonzon.

15:50: Kanske har du börjat känna dig lite blek då fjolsommarens solbränna börjar blekna, och kanske är du en av dom som i januarimörkret sökt dig till ett solarie? Eva Edström äger och driver ett solarie i Sundsvall, Lasse Edfast intervjuar henne om solariesäsongen och alternativ till UV-strålarna.

16.07: Lasse Osterman från Svenska Livräddningssällskapet finns i studion och berättar om säkerhet på isen.

16.20: Nu blir det premiär för Medelpads Idrottsgala. Den 5 februari hålls galan som arrangeras av Västernorrlands Idrottsförbund och Sundsvall Arena. Vår sportreporter Christer Jonasson vet (men kan inte avslöja) allt om den!

16.45: Ekot

17.04: I Västernorrland har det redan, knappt två veckor in i det nya året, setts inte mindre än 57 olika fågelarter. Bengt Allberg från Sundsvalls Ornitologiska Förening berättar om det, och hur det kan komma sig att så många sjöfåglar redan flyttat upp hit trots att det inte finns så mycket fritt vatten att simma i.

17.24: På söndag är det prova-på-dag i Södra Bergets Skidbacke. Daniel Urander stannar sin pistmaskin och berättar vad man kan göra där och då.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".