Skolelever tar för sig av maten. Foto Bertil Ericson

Efter Tre måndagen den 12 januari

Brukar dina barn äta maten i skolmatsalen. Nya siffror visar att så mycket som 20 procent av länets elever struntar i maten, när den inte faller i smaken. Men varför lagar då inte skolorna ”god” mat? Reportage i Efter Tre.

Programmet bjuder också på telefonväkteri om farliga godstransporter som går rakt igenom flera av länets orter. Vilken beredskap finns om det skulle smälla? Ring in och ställ frågor till våra experter, eller lufta dina funderingar.
060- 66 33 77

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07 ”Ge barnen kall gröt i skolan”, det tycker en av rösterna på vår insändartelefon, som gått varm efter nyheten om att 20 procent av eleverna inte äter skolmat. Ring in din åsikt på 060 66 62 51 och hör fler röster strax efter tre.

15.14 Dina barn hoppar över pölsan och pyttipannen i skolmatsalen. En av fem elever väljer bort bambamaten. Handlar det om bortskämda ungar eller dålig mat? Ulla Öhman undersöker.

15.22 Telefonväkteri om gas, bensin, farliga kemikalier och annat farligt gods, som transporteras på lastbil och järnväg rakt igenom våra orter i Västernorrland. Men vet räddningstjänsten vad som transporteras, hur bra är kontrollen och vad skulle kunna hända? Roger Josbrant och Andreas Hoff på räddningstjänsten kommer och svarar på dina frågor. Ring 060 66 33 77 och var med i Efter Tres telefonväkteri.

15.37 Telefonväkteriet om farliga gods fortsätter. Ring in och lufta dina funderingar om trafiken på länets vägar. Jan Elander på polisen berättar om färre inspektioner av farliga transporter i Västernorrland.

15.45 Mera telefonväkteri om farligt gods.

16.12 Hur väl stämmer väderprognoserna överens med verkligheten? SMHI:s egen statistik visar att meteorologerna träffar rätt 8 gånger av 10, men varför misslyckas de ibland? Och vilka blir konsekvenserna? Vi ställer en meteorolog mot väggen.

16.18 Reaktioner på dagens innehåll eller något aktuell från dagens nyhetsflöde.

16.30 Länsnyheterna halvfem ger dig senaste nytt och en sammanfattning av det viktigaste som hänt i länet i dag.

16.45 Ekot

17.05 Sportpanelen drabbar samman. Mia Karlsson i Sollefteå, tidigare längdåkare på elitnivå, Birgitta Starrin, ordförande i Sundsvalls boxningsklubb och Carl-Johan Höiby, sportansvarig SR Västernorrland tycker och tänker kring sport. Ska hockeyspelare få sparka in pucken i mål?

17.12 Sportpanelen fortsätter med tyck och tänk om helgens skidskytte. Helena Jonsson från Helgum tog tredjeplatsen i skidskyttets masstart i Oberhof i helgen.

17.18 Sportpanelen gör nerslag i Örnsköldsvik, där Modo och Timrå laddar för ännu ett länsderby. Christer Jonasson finns på plats.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".