I Sundsvall börjar kommunen samla in matavfall från hushållen under hösten 2009. Foto: Björn Larsson Ask/SvD/Scanpix

Efter Tre onsdag 14 januari

Matsopor blir mer och mer en råvara som allt fler vill tjäna pengar på. Vi hör lantbrukaren Börje Svensson i Njurunda om återvunnit matsopor i flera år. Hör också om varför Kramfors kommun backar om hemtjänsten i Nordingrå och Ullånger och om kungens representant i länet släcker sina lampor när kungen gör det. Och så fortsätter vädertemat med besök på vägverkets trafikinfocentral. Hur mycket betyder väderprognosen för vägverkets arbete?

15.08: Kramfors kommun backar om hemtjänsten i Ullånger och Nordingrå. Nu får personalen åter jobba från lokala lokaler. Varför ändrade sig kommunen. Majvor Byström på Kramfors kommun, tidigare områdeschef på hemtjänsten, finns med på telefon.

15.18: Kungen släcker alla lampor på Drottningsholm Slott den 28 mars då projektet Earth Hour utmanar hela världen att ta ett globalt ansvar för vårt klot. Hur gör vår egen representant för den svenska statsmakten, Bo Källstrand, landshövdingen?

15.40:  I Sundsvall börjar kommunen samla in matavfall från hushållen under hösten 2009. Matavfall som kan gå till kompostering eller rötning/biogas. Vad är bäst och vilka problem finns det med olika sätt att hantera våra rester på? Börje Svensson i Njurunda, som komposterat matavfall i flera år i stor skala, är med telefon.

15.50: Lyssnarreaktioner eller nåt från dagens nyhetsflöde.

16.08: Vägverket och vädret? Hur beroende är vägverket av väderprognoser, för att få till en bra hantering av våra vägar? Litar de på SMHI:s prognoser, eller har vägverket egna sätt att spå vädret på.

16.17: Mer om vägverkets väderprognoser.

16:30: Länsnyheter med de stora och viktiga nyheterna från Västernorrland.

17.05: Något från dagens nyhetsflöde.

17.15: Mer av det som händer idag.

17:22: Kvällstips.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".