Ska Norrland bli ett? Foto: Hasse Holmberg

Efter Tre torsdagen den 15 januari

Turistkonferens om gott värdskap, telefonväkteri om SMHI:s prognoser (ring in på 060-66 33 77 om du har frågor, efter klockan tre) och debatt om regionfrågan i dagens Efter Tre. Ska vi ha en jättestor Norrlandsregion, en något mindre Mittsverigeregion eller ingen ny region alls? Tre landstingspolitiker stöter och blöter sina argument i direktsändning. Och så är det ju 200 år sen Finland gick förlorat till ryssen, men vad tycker egentligen finnar om svennar idag?

15.08: Stor turistkonferens i Söråker med temat ”Det goda värdskapet”. Ulf Thonman rapporterar direkt. Vad är ett gott värdskap, och är västernorrlänningarna goda värdar för turister som besöker länet?

15.15: Telefonväkteri med SMHI:s ställföreträdande generaldirektör Tord Kvick. Varför tar SMHI betalt för sina vädertjänster? Varför stämmer inte alltid vädret? Telefonslussen öppnar redan klockan 15.00, ring in och ställ dina frågor på 060 66 33 77

15.30: Länsnyheter 3 minuter

15.37: Telefonväkteriet med SMHI fortsätter. Varför kan man inte se vad det blir för väder i Husum, Allsta eller Näsåker på SMHI:s vädersajt på nätet? Ring vår telefonsluss med dina frågor, 060 66 33 77. Öppen från klockan 15.00.

15.50: Finlands president Tarja Halonen besöker Sverige idag, 200 år efter att det svenska kungariket förlorade sin östra halva till Ryssland. Men vad kan egentligen svennar om finnar? Vår egen Mauri Junes, som till vardags jobbar för Sveriges Radios finska sändningar, ska ge oss lektioner i finska och finsk kultur under hela året. Varje torsdag.

16.00: Ekosändningar plus radiosporten.

16.12: Norrlandspolitikerna väntar på besked från regeringen om hur det ska bli med norrlandsregionen, om det nu blir någon ny region? I studion finns tre landstingspolitiker från olika partier som representerar olika åsikter i frågan.

16.20: Fortsatt debatt om region Norrland. Storregion med fyra Norrlandslän? En slags Mittsverigeregion med Jämtland och Västernorrland? Eller låt det vara som det är i dag? Lyssna på argumenten för och emot och och låt de hjälpa dig ta ställning.

16.40: Länsnyheterna halvfem med det senaste och viktigaste från dagens nyhetsflöde i Västernorrland.

16.45: Kvartifemekot.

Klockan fem tar Viifemman över i etern med Lennart Sundwall som programledare. Årets första drabbning mellan femteklassarna i i länet står mellan Sundsvallsskolorna Bosvedjeskolan och Södermalms skola.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".