Smirre är arbetsnamnet på den här katten som hittades i Timrå kvällen innan vårt reportage. Foto: Sofia Forell/SR

Efter Tre fredagen den 16 januari

Efter Tre går vilse i länsmuséets nya ljudlabyrint. Men hittar ut igen. Vi diskuterar Gazakonflikten med två ledarskribenter och besöker Sundsvalls djurhem, som har fullt av övergivna katter i nöd av ny husse och matte. Ett stabilt (men kanske något kylslaget)helgtips blir det också, fredagen till ära och så tävling om nyhetsklippet förståss.

15.08: Ulla Öhman besöker ljudlabyrinten på Murberget i Härnösand som invigs i morgon lördag. Går hon vilse?

15.22: Mer från ljudlabyrinten.

15.37: Kriget i Gaza har nu pågått i tre veckor och över tusen palestinier och dött i striderna och de israeliska angreppen. Även i vårt län påverkas många av kriget, Tanzaniya Abawda i Sundsvall har stora delar av sin familj i Gaza och hon följer nyhetsrapporteringen från konflikten med stor oro. Men varför startade kriget och hur ska man beskriva konflikten? Vilka är de bakomliggande orsakerna? Diskussion med Magnus Erixon, liberal ledarskribent från Sundsvalls Tidning och Svante Säwén, socialdemokratiskt ledarskribent på Dagbladet.

15.48: Fortsatt diskussion om Gaza. Finns det något hopp om en snabbt stopp på kriget? Vad måste göras för att lösa konflikten israeler/palestinier på sikt? Vilka blir konsekvenserna av kriget?

16.13: Sundsvalls Djurhem har bråda tider med att ta hand om övergivna katter och andra djur. Tidningarna är fulla av annonser om katter som som söker ny husse och matte. Och det är inte bara katter som överges.

16.22: Lyssnarreaktioner eller något från dagens nyhetsflöde.

17.05: Helgtipset handlar om ett klassiskt bandymöte på klassisk mark. Selånger tar emot Sandviken i Svenska Cupen. Har du gjort i ordning din bandyportfölj? Carl-Johan Höiby har sin klar och kollar läget inför morgondagens klassiker

17.13: Nyhetstävlingen. Har du koll på veckans nyheter? Var med och tävla i Nyhetsklippet! Du tävlar om äran och ett litet pris.

Hör gärna av dig med tips och synpunkter. Vår nyhetdesk är bemannad från 04.45 till 18.00 måndag till fredag, ring på 060 - 19 03 70

Mikael Andersson

SR Västernorrland

060 - 19 03 57

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".