Vådlig luftfärd. Foto: Hasse Holmberg

Efter Tre onsdagen den 21 januari

Diskussion om säker pengahantering, ont om vårdplatser på Sundsvalls sjukhus och utställning om mumintrollen i dagens Efter Tre, som också hamnade mitt i ett flygdrama ovanför Midlanda. Piloten Lage Norberg lyckades landa sitt plan utan några personskador, efter att ett landningställ frysit fast.

15.08: Nödlanding på Midlanda. Piloten Lage Norberg fick lov att nödlanda sitt plan på Midlanda när landningstället låste sig. Han klarade sig utan skador. I Efter Tre berättar han om dramat.

15.15: I morse fanns det en vårdplats på Sundsvalls sjukhus. Vårdkoordinatorn Helene Parmént-Helsing har jagat vårdplatser under en hektisk dag.

15.37: Flera av länets stora matbutiker saknar sedelboxar och kassorna svämmar över av kontanter. Det skapar oro och otrygghet bland de anställda. Och bara ett fåtal butiker har en så kallad säkerhetscertifiering. Diskussion om kontanthantering i butiker med Svensk Handels, branschorganisation för handelsföretagen i Sverige och Handelsanställdas riksförbund

15.52: Gårdagens debatt om ökade socialbidragskostnader i flera av länets kommuner satte fart på insändartelefonen. Hör vad några av våra lyssnare har att säga om förändringar i sjuk- och arbetslöshetsförsäkringar, och hur de påverkar människor i Västernorrland.

16.08: Veckans kulturresa genom länet har kommit till sin sista anhalt, Sundsvalls muséet i Kulturmagasinet. Lotte Nord och konstnären Max Magnus Norman vandrar runt mellan nya och (sten)gamla föreställningar i de gamla lagerlokalerna.

16.13: Mer från Sundsvalls muséet. I Kulturmagasinet finns ett av stans förmodligen populäraste caféer som brukar krylla av barnfamiljer. Men hur populära är muséets utställningar?

16.22: Vad säger ansvariga på muséet om framtiden? Vad är på gång? Hur ska muséet får fler besökare?

16.30: Länsnyheter halvfem.

16.45: Kvartifemekot

17.05: Vilken av mumintrollen är du? Ulf Thonman har besökt muminutställningen i Söråker tillsammans med ett gäng nioåringar och diskuterat familjebilder utifrån muminfamiljen. I Efter Tre har vi Lilla My, Snusmumriken och Muminpappan som just nu jobbar med dagens program.

17.12: Mer från mumintrollen i Söråker. Författaren Anna Ribbing har producerat utställningen om Tove Jansson, hennes troll, hennes texter och hennes bilder. Vad kan vi lära oss från mumintrollen?

17.22: Kvällstipset handlar om klimatet och hur det påverkar oss lokalt i Västernorrland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".