1 av 2
Kulturdebatt mellan Mona Bornecrantz, museichef i Sundsvall, Bengt Edgren, länsmuseichef och konstintendent Barbro Björk. Foto: Ulf Thonman
2 av 2
Lennart R Svensson, känd bland annat från rederiet. Pressbild.

Efter Tre torsdagen den 22 januari

Mordet i Gullänget på väg att klaras upp, debatt om muséernas vara eller icke vara och amatörskådisar som får hjälp av proffsskådis i Örnsköldsvik. Det är några av ingredienserna i Efter Tre som också funderar på vad de egentligen kallas, medborgarna i vårt östra grannland, Finland?

15.08: Två unga män har gripits misstänkta för mordet på blomsterhandlaren Staffan Arnströmo i Gullänget för två år sen. Är mordet på väg mot en upplösning? Lennart Sundwall har pratat med polisen och tecknar en bakgrund.

15.15: Veckans resa till länets tre stora muséer avslutas i dag med en kulturdebatt på Sundsvalls muséum på Kulturmagasinet i Sundsvall. Vad ska vi har våra muséer i Västernorrland till? Kom till Kulturmagasinet och lyssna och ställ frågor.

15.30: Länsnyheter tre minuter

15.36: Debatten om våra muséer fortsätter. Hur berör muséerna dig som lyssnar?

15.45: Ska muséer satsa på breda utställningar som lockar mycket folk (Star Wars) eller är muséer till för att lyfta fram smal kultur till en kanske något mindre publik. Följ kulturdebatten i radion eller kom till muséet i Sundsvall, lyssna och ställ frågor.

16.00: Ekonyheter och sportsändningar.

16.08: Amatörskådisar i Örnsköldsvik får hjälp av proffs i sin uppsättning av den franska farsen ”Lilla Fransyskan”. Vad kan skådespelaren Lennart R Svensson bidra med för att göra det roliga ännu roligare

16.16: Finska skolan i Efter Tre med Finlandsexperten Mauri Junes fortsätter. Finne, finländare, svenskfinne eller finlandssvensk? Vad kallas folket i vårt östra grannland egentligen? Mauri hjälper dig med rätt benämning.

16.30: Länsnyheterna halvfem med senaste nytt från länet.

16.45: Kvaritfemekot med senaste nytt från Sverige och världen.

17.05: Vad är en politiker värd. I Kramfors stormar det kring att flera politiker fått höjda arvoden, i något fall med drygt 100.000 kronor per år. Varför? Vem bestämmer politikernas arvoden och är de inte värda sin lön? Efter Tre ger dig svaren.

17.15: Kvällstips. Vad ska du hitta på ikväll? Vi hjälper dig på traven.

17.30: Länsnyheter halvsex.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".