1 av 2
Annika Rossander och Lars-Åke Svelander försöker trotsa "mackdöden" och istället hålla liv i sin bensinstation i det lilla samhället Liden. Foto: Johanna Vackdahl
2 av 2
Tullinspektören Sune Nordström visar upp en bild på dopningpreparat. Foto: Johanna Vackdahl

Tisdag 27 januari

Vad ska hända med Örnsköldsviks sjukhus när var tredje anställd får gå? Hur ser de nya dopningtrenderna ut? Och hur ser framtiden ut för glesbygden med mackdöden som grasserar? Några av frågorna Efter tre berör i dagens program - detta på förintelsens minnesdag.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.08: 300 jobb försvinner på sjukhuset i Örnsköldsvik. Det handlar om var tredje anställd. Hur reagerar kommunledningen? Vi söker Elvy Söderström (S) kommunalrådet i kommunen.

15.18: Nya trender i dopningsvärlden. Det blir allt vanligare att dopningsmedel tillverkas i Sverige, istället för att som tidigare smugglas in i landet. I dag startade rättegången mot en dopningsliga, som tillverkat stora mängder dopningsmedel, kapslar och vätska, i sitt hem i Sundsvall. Sune Nordström, tullinspektör, berättar mer.

15.24: 2500 namn insamlade för en folkomröstning om skolan i Långsele. Vad säger kommunalrådet Elisabeth Lassen(S) i Sollefteå? Blir det folkomröstning om högstadiet nu?

15.30: Länsnyheter

15.38: I Nordingrå lägger OKQ8 ner och bönderna rasar. I Liden kämpar macken för sin överlevnad, men orosmolnen hopar sig. Krav på förnyelsebara bränslen gör det till exempel allt svårare att driva bensinmacken. Reportage av Johanna Vackdahl.

15.50: Vad gäller för mackar och butiker i glesbygd? Vilket stöd kan de få från kommunerna? Vad kan länsstyrelsen göra? Sten Olov Altin på länsstyrelsen har koll.

16.00: Ekot och sporten

16.12: I dag minns vi förintelsen. I både Sundsvall och Örnsköldsvik ordnas minneshögtider och i Efter Tre hör du Magda Eggens, en av få överlevare som fortfarande är i livet. Hon kommer från Ungern och räddades från en säker död av den svenske diplomaten Folke Bernadotte.

16.18: Magda Eggens fortsätter att berätta. Reportage av Gabriella Olgica Lindquist.

16.30: Länsnyheter halvfem med senaste nytt från länet.

16.45: Senaste nytt från Sverige och världen.

17.00: Vi i femman och Lennart Sundwall tar över etern. Sundsvalls Montessoriskola och Sticksjö skola drabbar samman i den tredje kvartsfinalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".