1 av 5
Lotte Nord intervjuar Per-Åke Yttergård, chef för Skidor Förbundet längd. Foto: Johanna Vackdahl
2 av 5
Svenska skidlandslagets vallabuss på plats på Södra berget för att skåda under några dagar. Foto: Johanna Vackdahl
3 av 5
Anders Wiig, vallare för svenska skidlandslaget, framför stjärnornas skidor i vallabussen. Foto: Johanna Vackdahl
4 av 5
Det ska sorteras ordentligt under mästerskapen. Foto: Johanna Vackdahl
5 av 5
Lotte Nord intervjuar skidjunioren Karl Andersson och Kristina Göransson Rudberg, ordförande i Stockviks skidförening. Foto: Johanna Vackdahl

Onsdag 28 januari - från skid-SM

Efter tre finns på Södra berget i Sundsvall där SM-veckan drar igång på riktigt. Det blir mycket runt skidåkningen: bästa vallan, främsta hemmahoppen och har SM-veckan trots all vit snö ändå en grön profil?

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Imorgon börjar skidtävlingarna i årets svenska mästerskap som hålls på Södra berget i Sundsvall. Vi startar programmet med att prata med de lokala förmågorna Britta Norgren, Sollefteå och Sundsvallsbördige Jesper Modin som numera tävlar för Piteå - vad tror de om sina chanser?

15.14: Svenska skidlandslagets vallabuss på plats för att visa upp sig under skid-SM. Det är en världsunik långtradare med ett skåp där de svenska stjärnornas skidor brukar bli vallade. Reporter Johanna Vackdahl tittar i hemligheten.

15.22: Det är ännu inte officiellt om dopningskontroller ska göras under skid-SM. Någon av tävlingsledarna Lars-Göran Berglund och Niklas Krook dyker upp och berättar om hur de ser på dopning och hur kontroller brukar gå till.

15.37: Hur nära kan medier vara arrangemang som skid-SM utan att objektiviteten i rapporteringen blir påverkad? Sveriges Television är med och ”gemensamt bygger” just de tävlingar som public service-bolaget även bevakar. Lotte Nord intervjuar Albert Svanberg, chef TV-sporten.

15.45: Kristina Göransson Rudberg är ordförande i Stockviks skidförening som arrangerar längsskidåkningsdelen i SM. Vi hör med henne om glädjeämnen och bedrövelser i ett sådant här arrangemang. Och vad kostar det att komma och titta? Hon tar även med sig en av klubbens unga skidförmågor.

16.12: Regionbildningsfrågan i Norrland skjuts upp. Vi hör reaktioner på det.

16.18: Efter tre hör med anläggningschef Anders Nylander om hur stor miljömedvetenheten är under mästerskapen. Förebilden är skidskytte-VM i Östersund som fick mycket beröm för sitt miljötänkande, skräckexemplet är alpina VM i Åre som fick mycket kritik av samma anledning.

16.30: Länsnyheter

16.45: Ekot

17.05: Rösterna i dagens så kallade provval, en nivå i biskopsvalet, är räknade vid den här tiden. Vi tar reda på vilka som gick vidare.

17.18: Efter tre pratar med ledningen av hockeyklubben Modos supporterklubb, vars ordförande Martin Palm har avsagt sig sin post. I ett brev meddelade han att han var delaktig i vandaliseringen av arenan ”Jag vill med detta brev meddela att jag var en av dem visste vad som hände”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".