Lasse Färster cyklar tre mil om dagen.

Måndag 2 februari

Vi börjar med att öppna alla telefonerna - för dina åsikter runt sjukvården. Vad får vi får vård och bemötande för pengarna? Ring vårt telefonväkteri på 060 - 66 33 77.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.08 I Örnsköldsvik planeras för massiv protest mot planerna på nedskärningar på sjukhuset. Gösta Andersson, PRO, berättar om kommande fackeltåg som beräknas samla tusentals personer i centrala stan. Vad tycker du om sparplanerna? Ring vårt telefonväkter på 060 - 66 33 77 och var med i diskussionen.

15.15 Mer telefonväkteri om sjukvården i Västernorrland! Vilka erfarenheter har du? Ring in och berätta på 060 - 66 33 77. Hör också överläkaren Leif Ehlin i Örnsköldsvik som inte får ekvationen 300 färre anställda/fortsatt bra vård att gå ihop.

15.22 Ring in och berätta hur DU tycker att landstinget ska fördela sina pengar. 060- 66 33 77

15.30 Länsnyheter 3 minuter

15.38 Vad säger vårdförbundet om hur landstinget priorieterar sina pengar? Och vad säger du. Telefonväkteriet om vården i Västernorrland fortsätter.

15.48 Elisabeth Strömqvist (S), ordförande i hälso- och sjukvårdsdelegationen försöker svara på några av lyssnarnas frågor om vården i landstinget. Ring vårt telefonväkteri och diskutera med henne.

16.00 Ekot och sporten.

16.12 Lasse cyklar tre mil om dagen, även mitt i vintern. Man blir fet av att sitta i bilkö, det är hans devis. Hur transporterar vi oss egentligen. Hör mer från Lasse Färsters i Efter Tre.

16.18 Första var det Harry Potter som väckte läslusten hos ungdomar, nu är det Twilight-serien som säljer slut i bokhandeln. Även här finns det en övernaturlig touch som lockar men det handlar inte om trollkarlar utan om vampyrer.

16.30 Länsnyheter halvfem med senaste nytt från länet.

16.45 Kvartifemekot med senaste nytt från Sverige och Världen.

17.05 Sportpanelen, Elisabeth Byström från Paralympic Winter World Cup, Kristina Göransson Rudberg, ordförande i Stockvik (medarrangör SM i skidor i Sundsvall) och Britta Norgren från Sollefteå som tog tre medaljer i SM diskuterar aktuell sport.

17.15 Mer från sportpanelen.

17.25 Extrarapport från SMHI. Snöovädret över Storbritannien drar sig sakta norrut. När kommer det hit? Och hur mycket snö har vi att vänta?

17.30 Länsnyheter halvsex

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista