1 av 3
Den samiska flaggan. Foto: Johanna Vackdahl
2 av 3
Lars Anders Johansson från Uppsala turnerar i Västernorrland. Foto: Johanna Vackdahl
3 av 3
Sonia Larsson, ordförande i Västernorrlands sameförening och Bo Källstrand, landshövding Västernorrland. Foto: Johanna Vackdahl

Efter Tre fredagen den 6 februari

En rockpoet i studion, turné med änkeman Jarl och samiska nationaldagen på Murberget, dagens Efter Tre blandar och ger.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.08: Rockpoeten Lars Anders Johansson på turné i Västernorrland. Han har bland annat släppt platta med tonsatta dikter av Erik Axel Karlfeldt. Nu finns han i Efter Tre studion.

15.15: Senaste nytt från Västernorrland.

15.30: Länsnyheter halvfyra.

15:38: Änkeman Jarl i ny variant kommer till länet i helgen. Det är Riksteatern som satt upp den och vi ska prata Berit Carlberg som seplar Gustava, en av kvinnorna som är ute efter Jarls hus och pengar. Kanske blir det någon läsarsång också.

15.45: Det är den sjätte februari och vi firar den samiska nationaldagen. Reporter Johanna vackdahl har varit på Murberget i Härnösand och träffat samer och Landshövdingen Bo Källstrand.

16.00: Ekot och sporten

16.12: Har du koll på vad som händer i helgen? Tävling i nyhetsklippet.

16.30: Länsnyheter halvfem med senaste nytt från Västernorrland.

16.45: Kvaritfemekot med senaste nytt från Sverige och Världen.

17.08: Folklivsexperten Job berättar om hallännningar som inte var nöjda med sina djur, Thunder dundrar vidare genom det farligaste av det farliga och och så blir det råd om hur man kan få en bättre självkänsla, allt från mammas nya kille.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista