Efter Tre måndagen den 9 februari

Diskussion om kärnkraftens vara eller icke vara i Efter Tre, som också hinner fundera på om det är farligt att elda med ved, och på vad som händer på Tidningen Ångermanland och Örnsköldsviks Allehanda. Blir det en dagstidning i Ångermanland på sikt?

Programledare: Lotte Nord ( lotte.nord@sr.se )

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15:08: Är det farligt att elda med ved? Enligt en ny undersökning släpper vedeldning ut lika mycket farligheter som tung trafik på en hårt trafikerad väg. Magnus Harne från miljökontoret i Sundsvall med på telefon.

15:15: Ska vi satsa på kärnkraften eller ska allt krut läggas på att ta fram alternativa energikällor? Alliansregeringen har kommit överens om att ta bort förbudet mot att bygga nya kärnkraftverk. Vad tycker du? Ring 060 - 66 33 77 och tyck till.

15.25: Kenneth Ericsson från SCA finns med på telefon och miljöpartisten Ewa Goes sitter i studio i Härnösand. Ring in och diskutera om kärnkraftens vara eller icke vara. 060-66 33 77

15.30: Länsnyheter halvfyra

15.40: Telefonväkteriet om kärnkraften fortsätter. Har du förslag på bättre alternativ eller ser du kärnkraft som en bra och säker energikälla för framtiden?

15.50: Vad tycker du som länsbo om fortsatt satsning på kärnkraften? Vilka minnen har du från Tjernobylkatastrofen? Ring in och berätta! 060 - 66 33 77

16.12: Facebook, Twitter, bloggar och andra sociala medier tar större och större plats i folks vardag. Företagen använder de för att nå ut med reklam till sina konsumenter när förtroendet för traditionell reklam rasar i botten.

16.20: Vad händer på Tidningen Ångermanland och Örnsköldsviks Allehanda? Personalen har idag informerats om personalneddragningar på 25 personer och det har gått rykten om sammanslagning av de båda tidningseditionerna. Anders Källström, VD för Allehanda Media, med direkt på telefon.

16.30: Länsnyheter halvfem med senaste nytt från länet

16.45: Kvartifemekot med senaste nytt från Sverige och Världen

17.05: Sportpanelen med Medelpads sportdrottning Viktoria Wedin, målvaktstränaren och fotbollsexperten Elisabeth Leidinge och före detta skiddrottningen Mia Karlsson från Sollefteå. Var förra året det stora genombrottet, folkligt och medialt, för handikappidrotten?

17.15: VM i Val D’Iser? För svåra banor och för mycket snö? Eller en massa gnäll från svenskar som inte räcker till?

17.20: Hockeyn drar igång igen. Vilket av länslagen går inte till slutspel? Hur mycket betyder ett slutspel ekonomiskt för hockeyn? Hur går resonemanget i klubbarna?

17.30: Länsnyheter halvsex

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)