Efter Tre tisdagen den 10 februari

Snö är som bekant en vanlig företeelse på vintern. Men år efter år fattas det pengar till snöröjningen. Oskar Pierrou ställer de ansvariga mot väggen.

Efter Tre besöker ett energihus, ett hus som är byggt för att dra så lite energi som möjligt.

Och det blir allt vanligare att folk slänger sopor i skogen. Efter Tre söker svar på varför.

Programledare: Mikael Andersson

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar) http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.08: Reaggebandet Kravalleriet inleder vårsäsongen på länets minsta musikscen, Almamia i Sundsvall. I studion får vi ett smakprov från kvällens kommande konsert. Big up!

15.25: Många ringde in och var med i gårdagens telefonväkteri om kärnkraft och energi, och även insändartelefonen gick varm. Några av lyssnarreaktionerna får du här. 060 66 62 51, ring in du också och tyck till!

15.30: Länsnyheter halvfyra

15.38: Varför avsätter inte kommunerna tillräckligt med pengar för snöröjning? Varje år fattas det pengar och snöröjare och tjänstemän menar att politikerna inte hänger med. Kostnaderna för snöröjning ökar, men snöröjningsbudget ligger ständigt på för låg nivå.

15.48: Hur tänker politikerna när de bestämmer budgeten för snöröjningen? Varför saknas det alltid pengar? Reporter Oskar Pierrou ställer ansvariga mot väggen.

16.00: Ekonyheter och sporten

16.08: Energitemat fortsätter. I dag besöker Efter Tre ett hus strax söder om Sundsvall som är byggt för att dra så lite energi som möjligt, och där allt avfall tas till vara och återanvänds.

16.15: Mer om energihuset.

16.30: Länsnyheter halvfem, senaste nytt från Västernorrland.

16.45: Kvartifemekot, senaste nytt från Sverige och Världen.

17.05: Drivor av sopor kantar Timmervägen i Sundsvall och det blir allt vanligare att folk slänger sina sopor i skogen, istället för att lägga dem i soptunnan eller köra dom till tippen.Vem ska ta bort skräpet? Vem bär ansvaret? Annelie Ledin söker svar.

17.15: Kvällstipset handlar om björnar och björnjakt.

17.30: Länsnyheter

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)