Solpanel är ett sätt att effektivisera energianvändningen. Joakim Byström i Härnösand som tagit fram en ny typ av solfångare. Foto: Lex van Lieshout/Scanpix

Efter Tre onsdagen den 11 februari

Unga tjejer känner sig otrygga i Granloholm, trafikskolorna missar grova synfel i undersökningarna, energiuppfinningar och hur påverkas vi av storaffärer och räntesänkningar? Ja, det är några punkter av vi har att bjuda på i dagens Efter Tre.

Programledare: Lotte Nord ( lotte.nord@sr.se )

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar)  http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.08: Unga tjejer känner sig mer otrygga än killar i bostadsområdet Granloholm i Sundsvall, det visar en enkätundersökning som gjorts och som börjar presenteras idag. Bostadsområdet ingår i ett projekt där ungas livsvillkor och livssituation ska undersökas.

15.15: Riksgälden säljer Carnegie och riksbanken sänker räntan till 1 procent. Carnegie har ju affärer med finansmannen Mats O Sundquist som äger fastighetsbolaget Norrvidden i Västernorrland. Hur påverkas vi av storaffärer och räntesänkningar?

15.30: Länsnyheter halvfyra

15.38: Efter Tre följer upp morgonens nyhet om att körskolornas synutrustning inte hittar allvarliga synfel. Magnus Widmark är läkare och jobbar med tillståndsprövning för körkort åt länsstyrelsen.

15.48: Något från dagens nyhetsflöde.

16.00: Ekot och sporten

16.08: Det uppfinns grejer lite varstans i stugorna runt om i Västernorrland, och många företag jobbar med nya lösningar för att spara och effektivisera energianvändningen. En av uppfinnarna är Joakim Byström i Härnösand som tagit fram en ny typ av solfångare. Du möter honom i Efter Tre.

16.20: Mer om energiuppfinningar i länet.

16.30: Länsnyheter halvfem

16.45: Kvartifemekot.

17.05: Åtta matcher kvar för våra elitserielag i hockeyn Västernorrland, kvalserie, slutspel eller någonstans mittemellan? Det är frågan när Christer Jonasson och Lennart Sundwall tar tempen inför återstarten av Elitserien i morgon. Först ut är Timrå.

17.12: Dags för Modo.

17.20: Kvällstipset fortsätter på is.

17.30: Länsnyheter halvsex.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".