Efter Tre torsdagen den 12 februari

Det råder Foppahysteri i Örnsköldsvik, Vårdkasbacken i Härnösand ser ut att kunna drivas vidare och fastighetsbolaget Norrvidden bjuds ut till försäljning. Det är några av ingredienserna i den soppa som dagens Efter Tre kokat ihop. Och varför spelar man bas med silkesvantar? Den frågan får du svar på.

Programledare: Lotte Nord ( lotte.nord@sr.se )

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.05: Ulla Öhman ger oss en direkt rapport från landstingsfullmäktige. Beslut kanske redan idag om vårdcentralerna i Granloholm och Skönsmon, som väntas bli nedlagda.

15.14: Vad händer med Norrvidden, fastighetsbolaget som äger flera stora fastigheter i Sundsvall? Vi söker ägaren Mats O Sundqvist för en kommentar. I dag står det klart att Sundqvists bolag Skrindan, där bland annat Norrvidden ingår, bjuds ut till försäljning av finansbanken Carnegie.

15.22: Färre kulturmyndigheter och mindre detaljstyrning, det är några av punkterna i regeringens nya kulturutredning. Men hur påverkas vi i Västernorrland? Oscar Pierrou har träffat Sundsvallskonstnären Max Magnus Norman och Efter Tre pratar med Bengt Edgren, länsmuseichef.

15.30: Länsnyheter halvfyra.

15.40: Slalombacken på Vårdkasberget i Härnösand ser ut att bli kvar! Arbetslivsförvaltingen vill ha kvar liftskötaren som går på lönebidrag. Men ett trettiotal andra personer i kommunen blir av med sina lönebidrag under 2009 och riskerar arbetslöshet. Abbas Khanahmadi är chef för arbetslivsförvaltningen.

15.50 Torsdagar betyder Finska Skolan som idag gör ett försök att reda ut VARFÖR finska är så svårt - för vissa. Finlandsexperten Mauri Junes reder ut begreppen.

16.00: Ekot och sporten

16.09: Energitemat fortsätter, i dag handlar det om energitjuvar. Varför tar vissa människor mer energi än andra och vad kan man göra åt det? Eller är du kanske själv en sån som tar mer energi än du ger? Urban Bergman är psykolog.

16.15: Mer om energitjuvarna.

16.30: Länsnyheter halvfem

16.45: Kvartifemekot

17.05: Lennart Sundwall på plats i Modos hemmaarena. Peter Foppa Forsberg gör comeback i elitserien i dag, han finns med i laguppställningen inför kvällens match. Och hysterin kring matchen är total.

17.15: Kvällstipset går i musikens tecken. Basisten med silkesvantar, Etiènne Mbappe från Kamerun spelar i Sundsvall ikväll och i Härnösand i morgon. Oscar Pierrou spanar in soundchecket.

17.30 Länsnyheter

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".