Fritidsgården i Sörberge är startad och iordninggjord på initiativ av ungdomar. Foto: Ingrid Engstedt Edfast

Efter Tre torsdag 19 februari

Idag handlar det om medling mellan brottsoffer och gärningsman, om konsekvenserna vid de planerade nedskärningarna på Örnsköldsviks sjukhus och så bjuder vi in polisen i vår temavecka om bedrägerier.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Medlingen mellan brottsoffer och unga gärningsmän fungerar dåligt i flera kommuner i Västernorrland. Medlingen ska hjälpa brottsoffret att få upprättelse men även ett försök att bryta gärningsmännens brottsliga bana - genom att parterna ska kunna mötas och försonas. (Reporter Christer Sunesson)

15.22: Vad säger Staffan Sehlin, medlingssamordnare för polisen i länet, om att två av länets kommuner helt struntade i att göra medlingar förra året? Och att lika många kommuner bara gjorde varsin medling på ett helt år?

15.37: Efter tres tema om bedrägerier fortsätter. Idag hör vi med Jan Grankvist, chef på polisens ekorotel i Sundsvall, om vad han och hans kollegor stöter på för fuffens. ”Det handlar om medveten brottslighet för snabba pengar” säger Grankvist. (Reporter Johanna Vackdahl)

15.45: Ulla Öhman blev lurad när hon skulle handla på Blocket på internet. Säljaren tog pengarna men någon vara dök aldrig upp. Blekinge tingsrätt har nu dömt mannen att betala skadestånd. Lotte Nord hör med Ulla Öhman hur det hela gick till.

16.12: Personalen på Örnsköldsviks sjukhus har på uppdrag av landstingsledningen gjort en konsekvensanalys av verksamheten. Idag presenteras resultatet. Hur kommer patientsäkerheten och arbetsmiljön påverkas av planerade personalnedskärningar och besparingar? Lars-Olof Ögren, chefläkare på Örnsköldsviks sjukhus, intervjuas.

16.18: Sörberge fritidsgård är både startad och iordninggjord av ungdomar. Vår reporter har varit på besök. (Reporter Ingrid Engstedt Edfast)

16.30: Länsnyheter

16.45: Ekot

17.05: Hur går det egentligen med Hedenhösland i Näsåker? Efter tre ringer och kollar läget med Karin Jansson Borg, initiativtagare och projektledare för Hedenhösland.

17.18: En chans att lära sig lite av språket i öster - finska. Efter tres finska skola kör igång med Sisuradions Mauri Junes.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".