Efter Tre onsdagen den 4 mars

Statsministern mot väggen, debatt om stöd till arbetslösa ungdomar och slalomsvep och slalomtävling - det är något av dagens utbud i Efter Tre, som också funderar på vem som blir nästa biskop i länet och undrar när Jesus egentligen ska komma tillbaka?

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.08: Hur ser statsminister Fredrik Reinfeldt(M)på den växande arbetslösheten? Och vad är regeringens recept för att hjälpa arbetslösa ungdomar som hamnar mellan stolarna, som varken går till arbetsförmedlingen eller kommunen för att söka hjälp? Vår reporter Gunilla Lindros mötte Reinfeldt under hans besök i länet och ställde de svåra frågorna.

15.15: Sundsvalls kommun satsar egna pengar på insatser för arbetslösa ungdomar, och nämnden för arbetsmarknad, vuxenutbildning och integrations ordförande João Pinheiro (S) skyller på regeringen. Ny arbetsmarknadspolitik gör det svårare för kommun och stat att arbeta kring de här ungdomarna, enligt honom.  Debatt blir det i studion, med Per Wahlberg (M) som sitter i socialnämnden.

15.38: Efter Tre gör ett slalomsvep över Västernorrland i dessa sportlovstider. Hur är läget på Åsberget i Örnsköldsvik, vad säger folk i Vårdkasbacken i Härnösand och har de glid under skidorna på Södra Berget i Sundsvall? Lennart Sundwall, Ulla Öhman och Johanna Vackdahl kastar sig ut för branterna.

15.46: Mer slalomsvep och slalomtävling. Vad kan du om backarna i länet?

16.12: Det är krattat för en kvinna som biskop när de fem biskopskandidaterna frågas ut på Södra Berget i dag. Vår reporter Johanna Vackdahl finns på plats och berättar om intrycken från dagens utfrågning.

16.18: Vad är viktigaste egenskapen hos en ny biskop? Johanna Vackdahl har träffat några av de ”vanliga” kyrkobesökarna som också ställt frågor till kandidaterna.

16.30: Länsnyheterna halvfem sammanfattar nyhetsdagen.

16.45: Kvaritfem-ekot med senaste nytt från Sverige och världen.

17.05: Knivdådet på migrationsverkets boende Fagerdal i Sundsvall skakade om på julaftonsmorgonen. En man skars till döds. I dag startar rättegången mot de åtalade och Ingrid Engsted Edfast bevakar rättegången.

17.15: På Södra Berget funderar man på vem som ska bli nästa biskop i stiftet. På pingstvännernas evangelistvecka i Jönköping funderar man på när Jesus ska komma tillbaka, och det kan bli snart, det visar tidens tecken.

Programledare: Lotte Nord ( lotte.nord@sr.se )
Producent: Mikael Andersson, 060 19 03 57, (mikael.b.andersson@sr.se)

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".