Efter Tre måndagen 16 mars

Sportpanel, ljuv musik på tuba, groll mellan landstinget och Sundsvalls kommun om ersättning för hemsjukvård och hur gick det egentligen till när en förvaltningschef i Härnösand fick sparken och en och en halv miljon som plåster på såren? Efter Tre blandar och ger.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet ”Lyssna igen” (arkiverat i 30 dagar)  http://sverigesradio.se/cgi-bin/sidor/index.asp?ProgramID=2724

15.07: Sundsvalls kommun och landstinget Västernorrland har svårt att komma överens om priset på hemsjukvården. Landstinget vill inte betala det kommunen begär för att vårda gamla och sjuka i deras hem, utan tar hellre hand om hemsjukvården själv. Samtidigt säger socialstyrelsen att det är lättare att få hjälp dygnet runt på orter där kommunen har ansvaret. (reporter Gunilla Lindros)

15.14: Telefonväkteri startar - gäller idag och hela veckan vårstädning. Vad har du för städtips? Eller svårigheter? 060-66 33 77

15.35: Fortsätt ringa - och nu får du dessutom experthjälp av Marléne Eriksson (fd timråbo), känd ”städtant” från tv, ger tips och råd.

16.12: Gick uppsägningen rätt till? Nyligen i Härnösands kommun fick en förvaltningschef gå efter en hastig överenskommelse med kommunstyrelsens ordförande. Du hör de inblandade parterna (studio och telefon)

16.18: Världens bästa tubaist, Öystein Baadsvik, på besök i Sundsvall, han håller workshop för musikskolans elever och lär ut hur tuban ska tas. 

16.30: Dagens nyhetsflöde i vår stora tiominuterssändning. Vårt ”läns-eko”.

16.45: Ekot - nyheter från Sverige och världen.

17.05: Sportpanelen - med bla andra P4sportens Carl-Johan Höijby och tidigare fotbollsstjärnan Tina Nordlund om Timrås ödesmatch, skidskytte, Modos framgångar (i damhockey. Dessutom Timrå IKs mesta supporter, som är på plats i Jönköping, igen!

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Producent: Mikael Andersson (060-19 03 57)
Programledare: Lotte Nord ( lotte.nord@sr.se )

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".