Anna Greta Nilsson i Skedvik, utanför Sundsvall, är en av alla västernorrlänningar som köper städhjälp. Det är Eva Jansson som städar hos henne. Foto: Gunilla Lindros

Efter tre onsdagen den 18 mars

Debatt om hushållsnära tjänster. Teater om vargfrågan och ikväll hålls en mässa för nyskilda. Bland kompott i dagens Efter tre.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: I höstas retade en teatergrupp, här i länet, upp läskjätten Coca-Cola med sin rockrevy ”Pastor Janssons miljöröra”. Nu är de tillbaka under namnet ”Visionsteatern” och ämnet den här gången är rovdjur, med fokus på varg. Manusförfattaren Ingela Dahlin gästar Efter tre.

15.14: Senaste nytt.

15.37: Ikväll hålls en mässa för nyskilda i domkyrkan i Härnösand. Tanken är att hjälpa frånskilda att kunna gå vidare genom en ritual, likt en begravning. (Reporter Ulla Öhman)

15.45: Skådespelaren och den nyktra alkoholisten Benny Haag ska ge Sundsvall kommuns drogpolicy en skjuts framåt. För att uppmärksamma policyn bjuder kommunen in de anställda till ett föredrag om alkohol och dess inverkan. (Reporter Jacob Nystedt)

16.12: Temat städning handlar idag om hushållsnära tjänster - en bransch som blomstrar trots pigdebatt och lågkonjuntur. Vi har träffat Eva Jansson som städar hemma hos bland annat Anna Greta Nilsson i Skedvik, utanför Sundsvall. (Reporter Gunilla Lindros)

16.21: Vad tycker folk om att köpa städhjälp? Enkät på stan i Sundsvall. (Reporter Karin Johansson) Åsikter i ämnet går bra att lämna på vår insändartelefon: 060 - 66 62 51.

16.23: Hushållsnära tjänster - är de nya städtjänsterna förklädda pigor? Debatt mellan lokala politiker: Lars Persson oppositionsråd i Sundsvall (FP) och Ewa Back (S), tidigare kommunalråd i Sundsvall, sitter nu i fullmäktige.

16.30: Länsnyheterna halv fem - nyheter paketerade på bästa vis.

16.45: Ekot

17.03: Längskidåkarna avslutar denna vecka säsongens världscup i Sverige. Idag inleder man med Slottssprinten i centrala Stockholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".