Efter Tre tisdagen den 24 mars

Hör vänsterpartisten som blev politisk vilde som blev moderat; I Efter Tre möter du Habib Effati som berättar om varför han gått från allra mest vänster, till allra mest höger. Vi pratar också biskopsval, politikerskolk och knäskador bland kvinnliga fotbollsspelare. Väl mött.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet

15.10: Han gick från vänsterpartiet till politisk vilde i kommunfullmäktige i Sundsvall, nu satsar han på moderaterna. Det handlar om Habib Effati, kanske Sundsvalls mest ombytliga politiker? Vi räknar med att han kommer och berättar om sin resa från vänster till höger.

15.20: Biskopsval i dag i Härnösands stift. Blir det förhandsfavoriten Tuulikki Koivunen Bylund, domprost i Uppsala, som tar biskopsstolen i stiftet, eller går det vidare till en till röstomgång.

15.30: Länsnyheter

15.40: Tema hundar i Efter Tre. Idag följer vi med Hassan som efter en tids sjukdom blir av med sin mandom.

15.50: Mer om hundar, eller något annat.

16.00: Ekot och sporten

16.12: Varför ”skolkar” många av våra fritidspolitiker från sina uppdrag. Ulla Öhman har undersökt hur det ser ut med närvaron i våra kommuner och hittat nämndspolitiker som är borta hälften av alla nämndsammanträden. Klarar våra förtroendevalda av sina uppdrag?

16.22: Hur ser villkoren ut för många politiker i Västernorrland och hur kan man underlätta situationen för människor mitt i livet, så att de även hinner med att sitta med i nämnder, ha politiska förtroendeuppdrag och fatta vettiga beslut som rör allas vår samtid? Jan Olov Häggström(S), ordföranden för humanistiska nämnden i Örnsköldsvik och Ulla Öhman, reporter som gjort inslagen, diskuterar.

16.30: Länsnyheter med det senaste och mest intressanta från Västernorrland i dag.

16.45: Kvartifemekot med det senaste och mest intressanta från Sverige och Världen.

17.05: Kvinnliga fotbollspelare har mycket oftare problem med sina knän än manliga fotbollsspelare. Nu startar Linköpings universitet den största skadeförebyggande studien om hur skadorna ska förebyggas. 6000 fotbollskvinnor, unga och gamla, deltar. Reportage från SR Jönköping.

17.10: Legitimerade sjukgymnasten Kalle Hammargården kommer till studion och ger oss råd om hur vi kan förebygga knäskador. Det handlar om att träna rätt och stretcha rätt.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista