1 av 2
Sola eller inte sola, är frågan i dagens Efter tre. Foto: Anders Wiklund/Scanpix
2 av 2
Solarierna har högsäsong just nu. Foto: Erik Abel/Scanpix

Efter tre onsdagen den 25 mars

Wanja-affären engagerar. Diskussion i studion samt röster från Sundsvalls stad. Dessutom kommer ”fettdoktorn” Annika Dahlqvist, som nu ger sig in i soldebatten. Sola eller inte sola? är frågan.

Programledare/producent: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: ”Wanja-affären” engagerar - har LO-basen fått se alla papper innan hon skrev på årsredovisningar? Och vad kan man säga om hennes 25 styrelseuppdrag? Vår reporter Karin Johansson har frågat några Sundsvallsbor.

15.14: Karin Näsmark, ordförande i LO-distriktet Mellersta Norrland och Ingrid Wallner, Styrelseakademien Mittsverige diskuterar ”Wanja-affären”. Gissa vem som säger vad: ”Har fullt förtroende för Lundby-Wedin” och ”25 uppdrag är inte rimligt för en enda person”?!

15.37: Det råder nytt stor brist på kommuner som är villiga att ta emot ungdomar som ensamma söker asyl i Sverige. I Västernorrland tar redan hela fem kommuner ett stort ansvar - men drygt 200 kommuner har i dag inga avtal om mottagande av ensamkommande. Ej helt klart vem du hör - troligen Anneli von Wachenfeldt i Sollefteå som är ansvarig för de 28 barnen där.

15.45: Hund är veckans tema - idag hör du ett kortare reportage om rusningen efter djurförsäkringar trots rådande lågkonjunktur.

16.12: Sola eller inte sola? Vad är farligt? Vad är nyttigt? Just nu pågår en debatt om det och forskare säger att riskerna för hudcancer inte ska överdrivas och skrämma människor från att vistas i solen. Och länets solariekunder verkar strömma till... (Reportage Marcus O Melinder)

16.18: ... och ”fettdoktorn” Annika Dahlqvist från Njurunda söder om Sundsvall ger sig in i även denna fråga. Hon har gjort sig känd för att förespråka en fettrik kost för att gå ner i vikt - och sola i solarium gör hon också gärna: ”Jag mår bra av det och tror inte jag får hudcancer”.

16.30: Länsnyheter i helgjutna tio minuter.

16.45: Ekot - nyheter från Sverige och världen. 

17.05: Minns du uppropet från Sveriges bönder som nyligen lämnades till jordbruksministern om öppna betesmarker oavsett vad ett ”klåfingrigt” EU tycker? Idag kan det finnas nya besked om det - jag söker kommentarer.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".