1 av 2
Farligt! Kan det vara. Smink samlar på sig massor av bakterier. Foto: Ulla Öhman
2 av 2
Massor av melodiska klagomål. Foto: Ulla Öhman

Efter Tre torsdagen den 26 april

Efter Tre inspireras av klagokör, undersöker bakteriefloran i smink och söker svar om läkarnas övertid. Hur kan flera av landstingets läkare få jobba mer än 600 timmars övertid under förra året? Vi går på både både finsk skola och hundskola och så letar vi vårtecken.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet

15.08: Våren har kommit lite närmare, även om det är kallt på nätterna. Hanna Ångman har jagat vårtecken under dagen och här hör vi det första.

15.10: Fyra läkare i Västernorrland jobbade över 600 timmars övertid 2008, och 55 läkare jobbade mer övertid än de 200 timmar som är tillåtet enligt avtal. Hur är det möjligt? Och vilka konsekvenser kan det få för patientsäkerheten? Ingrid Engstedt Edfast undersöker.

15.20: Tidigare GIF-tränaren  Mika Sankala vann den rekordtidiga premiären i Damallsvenskan med sitt Umeå IK. 2-0 mot gästerna KIF Örebro. Mika följde matchen från tränarbänken iklädd shorts, trots elva graders minuskyla! Vi ringer och grattar och hör hur mycket han egentligen frös?

15.30: Länsnyheter

15.38: Fler vårtecken från Hanna Ångman.

15.40: Ditt smink kan vara värsta bakterie- och smittohärden. Så släng bort det om det blir gammalt, och var försiktig när du provar smink i affären. Fyra tjejer i Härnösand har undersökt bakteriefloran och testat bland annat Ulla Öhmans smink. Med halvbra resultat. Reportage.

15.50: Torsdagens finska skola handlar om tilltal, han, hon, det, det, du, ni. Vad säger man egentligen på finska?  Lyssna på vår Finlandsexpert Mauri Junes från Sisuradio.

16.13: En av Härnösands två klagokörer utgjuter sina ilska, sorg och smärta över dig som lyssnar. Ulla Öhman har träffat esteteleverna på Härnösands Gymnasium och hört deras tonsatta klagomål som de framför i dag på den stora inspirationsdagen i stan.

16.22: Hundtemat handlar om att köpa hund. Vad ska man tänka på? Vilka fällor ska man undvika? Jakob Nystedt har besökt ett hunddagis i Sundsvall och fått svar på de vanligaste och viktigaste frågorna inför hundköpet.

16.30: Länsnyheter

16.45: Kvaritfemekot.

17.05: Mer om inspirationsveckorna i Härnösand, i dag sökte sjundeklassare från kommunen inspiration i nycirkus, cirkusföreställning utan djur. På plats fanns också Christer Suneson. Reportage.

17.15: Eventuellt mer om inspirationsdagarna i Härnösand. I dag var det föreläsningar om turism, utveckling, entreprenörskap och vi söker Tobias Nilsén som föreläst om kreativitet i kristider. Han menar att förutsättningar för nytänkande är extra goda just nu, för den som vågar ...

17.22: Jakten på vårtecken går vidare, här kommer de sista för i dag.

Hör av dig med tips och funderingar! Vår desktelefon har 060-19 03 70, bemannand 0600 - 1800 på vardagar.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".