1 av 3
500 färre i personalen. Vad blir kvar? Foto: Kudrat Babandjanov
2 av 3
Dags för föning och borstning. Foto Mikael Andersson
3 av 3
Pia klipps. Foto: Mikael Andersson

Efter Tre fredagen den 27 mars

500 personer kan bli av med jobbet på länsjukhuset Sundsvall/Härnösand, enligt en konsultrapport som tagits fram och som handlar om hur landstinget ska spara pengar. Det är var sjätte medarbetare. Vad tycker du? Ring och reagera i vårt telefonväkteri. I Efter Tre också hundstyling, tävling i nyhetsklipp och mammas nya kille.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet

15.07: Landstinget sparar - igen. Nu börjar planerna ta form för länssjukhuset Sundsvall/Härnösand - 500 i personalen kan få sluta. Vi öppnar telefonerna för dina tankar och frågor kring detta. Ett par landstingspolitiker är med - Kenneth Westin (S) och en politiker från den borgerliga sidan (ej klart vem) (studio).

Ring 060 - 66 33 77 (kl 15 öppnar vi slussen)

15.37: Fem ”minneslådor” delas ut till vissa äldreboenden i Sundsvall. Vi är med när Helmer Sundin, 91, öppnar sin låda märkt ”herrar förr”. Där finns vardagssaker, musik, böcker och lite annat som kan få den som har svårt att minnas att komma ihåg (reportage Karin Johansson).

15.45: Örnsköldsviks skolor - vilka blir kvar, vilka ska bort? 30 miljoner ska sparas och det får stora konsekvenser (reporter Lennart Sundwall).

16.12: Tema hund har rullat under veckan med telefonväkteri, försäkringar, tips till den som ska köpa hund. Idag gör vi hunden helgfin! Korsningshunden Pia får ordning på sina rastaflätor (reportage Mikael Andersson).

16.18: Nyhetsklippet - tokpopulär tävling med finfina priser på spel. Idag tror jag dessutom att tävlingen är ovanligt lätt... (studio)

16.30: Länsnyheterna när de är som mest intressanta - tio minuters highlights!

16.45: Ekot - från Sverige och världen.

17.05: Mammas Nya Kille, P3-humor aningen ompaketerat till P4. Job blickar bakåt, Thunder bekämpar djurknark och livscoachen Peter Nilsson ger råd till den som tappat gnistan.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Producent: Mikael Andersson (060-19 03 57)
Programledare: Lotte Nord ( lotte.nord@sr.se )

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".