1 av 2
Får verkligen eleverna lika förutsättningar om några får skriva med hjälp av dator, andra måste använda papper och penna?
2 av 2
Ida Westman och Alexandra Boman på karneval i Bolivia - annars studenter på Hola Folkhögskola i Nyland.

Efter tre tisdagen den 31 mars

Tillåtet med datorer på nationella prov upprör de som saknar datorer. Ägaren av de misskötta fastigheterna på Nackstavägen 22 och 24 vägrar att sälja till Mitthem. Och unga ledare kommer till studion under veckans tema ”tonåren”.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Prövotid i skolan - dags för nationella prov. Men hur rättvist är det att en del elever får skriva sin svenskauppsats på dator - andra måste skriva för hand under de fem timmar provet varar. Eleverna Anna Lindberg och Mikaela Östman på Hedbergska (Sundsvalls gymnasium) är upprörda (Reporter Oskar Pierro).

15.14: ”Skolorna har olika förutsättningar” - gymnasierektor Judith Nellvig om nationella provet i svenska (Reporter Gunilla Lindros)

15.22: Får verkligen eleverna lika förutsättningar om några får skriva med hjälp av dator, andra måste använda papper och penna? Undervisningsråd Karin Hector Stahre på Skolverket - och hon tror att det om några år kommer att bli datorskrivningar för alla (studio).

15.37: Alexandra Boman och Ida Westman från Hola Folkhögskola i Nyland är i Bolivia - du har hört några avsnitt tidigare ur deras reseberättelse. Nu är det dags för karneval!

15.45: ”Rågen 3” - det är fastighetsbeteckningen på Wallholmens hyreshus i Nacksta, Sundsvall. Ett hus i så dåligt skick att Sundsvalls kommun egentligen inte vill att folk ska bo där. Mitthem har sagt ja till att köpa tillbaka huset - men nu vill inte fastighetsägaren, Wallholmen, det längre. Varför? Du hör Mitthems VD Hans Selling och vi söker Thomas Olsgården, VD Wallholmen. (studio)

16.12: Tonåren är en härlig tid! När annars är du snart klar med skolan och hela livet ligger framför - och tonåringen har rätt att pröva sig fram för att bli en ansvarstagande vuxen! Frida Ruona, 15 år, ungdomsledare i Njurunda simsällskap och Mats Nejström, 20 år, ungdomsledare i Mariebergs scoutkår (Sundsvall) ger sina versioner i studion.

16.30: Länsnyheterna sammanfattade.

16.45: Ekot - nyheter från Sverige och världen

17.05: Bengt Lindström, världskänd konstnär från länet, avled i fjol. Nu är bouppteckningen (arvet) inlämnad till Skatteverket - och där framgår att de anhöriga ser ut att gå relativt lottlösa. De flesta konstverken är bortskänkta eller i stiftelser. Men hur var Bengt Lindström som människa? Konstnärsvännen, och tidigare grannen, Bengt Åberg kommer och berättar: ”Vi pratade aldrig pengar, Bengt var inte sån” (studio).

17.18: Basketlaget Dragons är i semifinal - men hur stor är chansen att de klarar Norrköping Dolphins hemma? Radiosportens Christer Jonasson ger dig en direktrapport inför uppkast ikväll (live).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".