1 av 2
Finlands bluesdrottning Erja Lyytinen spelade live i studion. Foto: Sofia Forell
2 av 2
Erja Lyytinen Foto: Sofia Forell

Efter Tre fredagen den 3 april

Det mullrar på Murberget när musik skapas med vibratorplattor. Det hör du mer om i Efter Tre, som också bjuder på finsk blues och Mammas nya kille. Och hur blir det  sparplanerna på sjukhuset i Sollefteå?

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill - klicka dig in i arkivet

15.08: Senaste nytt från Sjukhuset i Sollefteå. Hur ska sjukhusledningen spara 46 miljoner? Ulla Öhman har varit i Sollefteå under dagen och sökt svar. Vi hör också oroliga Sollefteåbor som tror att sjukhuset kanske sjunger på sista versen.

15.15: Det mullrar och vibrerar på Länsmuséet Murberget i dag när ljuduställningen skapar musik av maskiner som annars används för att platta till och jämna ut mark. Ingrid Engsted Edfast lyssnar på musikstycket som även kan höras av döva.

15.30: Länsnyheter.

15.40: Finlands bluesdrottning (och snart kanske också världens) Erja Lyytinen spelar live i studion och berättar om varför hon bytte violin mot gitarr. Feta slides och tunga bluesriff utlovas.

15.50: Nyhetsklippet. Hänger du med i vad som händer? Lyssna, ring och var med och tävla!

16.00: Ekot och sporten

16.12: Tonårstema handlar om tonårspråk. Hur pratar ungdomar? Kan det rent av uppstå språkförbistring mellan unga och gamla, trots samma språk används? Och hur laddade är orden? Vissa ord upplevs som grovt stötande av vuxna, men för många unga är de en del av vardagsvokabulären. Diskussion i studion. Med ungdomar och vuxna.

16.18: Diskussionen fortsätter, med i studion finns Maria Vadsten, Julia Karlén och Stina-Marie Olsson från Sundsvalls gymnasium, och med på telefon är Gun Rooswald Persson, pensionerad svensklärare.

16.30: Länsnyheter, senaste nytt från länet.

16.45: Ekot, senaste nytt från Sverige och Världen.

17.05: Mammas nya kille: Job avslöjar en hemlighet, Thunder räddar papegojor och livscoachen Peter Nilsson avhandlar åldersnoja. Med Bengt Strömbro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".