Press!

Efter Tre tisdagen den 14 april

Efter Tre träffar Bengt Eriksson i Junsele som är tillbaka hos sina tigrar, fem månader efter att han blivit biten av en tiger. Vi gör oss redo för Beach 2009 och frågar läkarförbundet varför många läkare jobbar massor av övertid. Mer än som är tillåtet till och med.

Programledare: Johanna Vackdahl (johanna.vackdahl@sr.se)
Producent: Mikael Andersson 060 - 19 03 57

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.08: Ring in dina åsikter om hårdare tag i skolan. Regeringen vill ha hårdare tag mot elever som mobbar och förstör, de ska kunna relegeras eller tvingas till försittning, allts kvarsittning fast före skoltid. Vad tycker du? Ring in och tyck till på 060 - 66 62 51

15.38: Reportage om läkarna som jobbar massor av övertid. Åtta stycken i vårt landsting har över 416 timmars övertid 2008 och bryter därmed mot lagen.

15.48: Vad säger läkarförbundet om läkarnas olagliga övertid? Eva Nilsson Bågenholm, ordförande läkarförbundet, med på telefon

16.12: Veckans tema ”Beach 2009”. Efter Tre:s producent Mikael Andersson försöker få kroppen i trim inför strandsäsongen 2009. I dag handlar det om huden och om att byta vinterns blekhet mot något gyllene brunt.

16.18: Hur solar man rätt? Anita Bergman, läkare och verksamhetschef för hudkliniken på Sundsvalls sjuhus, vet precis. Och är det farligt att sola solarium?

16.30: Länsnyheter halvfem

16.45: Kvartifemekot

17.08: Basketfinal, del ett av sju. Sundsvall möter Solna på bortaplan och vi pratar taktik med Pontus Frivold, assisterande coach, inför sammandrabbningen. Dags för revansch för förra årets snöpliga finalserie, där Solna tog guldet.

17.15: I dag kom Bengt Eriksson i Junsele tillbaks till sitt arbete som tigerskötare, efter att ha varit sjukskriven i nästan ett halvår för just ... tigerbett. Reporter Lennart Sundwall fanns på plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".