Efter Tre onsdagen den 15 april

Efter Tre fångar studenter, satsar vidare mot beach 2009 och berättar om funktionhindrade människor som får jobb med hjälp av EU

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Sista dagen att söka till universitetet. Hittills har Mittuniversitetet fått betydligt fler ansökningar än förra året, men man saknar fortfarande en stor grupp, de som bor nära. Ulf Thonman har undersökt vad universitetet gör för att fånga in de blivande studenterna.

15.14: Fånga en student! Mer om Mittuniversitetets försök att locka närboende studenter, och att få fler att söka till ingenjörsutbildningarna.

15.37: Sundsvalls kommun släpper tillbaka hemsjukvården till landstinget. Vilka blir konsekvenserna? Vad är grunden för beslutet. Intervju med ansvariga politiker.

15.45: Oro bland Sundsvalls kommunala distriktsköterskor som får ny arbetsgivare. Och vilka blir konsekvenserna för patienterna, när landstinget tar tillbaka hemsjukvården? Intervju med Carina Wiksten, sköterska inom hemsjukvården i Sundsvalls kommun.

16.12: Beach 2009, veckans tema, handlar om muskler. Producent Mikael Andersson försöker få till rutor till sommarens strandragg.

16.18: Kenneth Andersson, personlig tränare i Sundsvall och Timrå, berättar om varför träning är viktigt egentligen, och vilket målet bör vara för träning.

16.30: Länsnyheter halvfem

16.45: Kvartifemekot

17.05: Vad ska landstinget ge för vård? Och vilken vård ska landstinget inte ge? Arbetet med hur landstinget ska prioritera vården har satt fart och till årskiftet ska en priolista finnas klar. Hälso- och sjukvårdsdelegationens ordförande Elisabeth Strömqvist(S) berättar om arbetet. (tfn)

17.12: Funktionshindrade i Örnsköldsvik får hjälp att skaffa jobb och sysselsättning i ett nytt projekt, delvis finaniserat av EU. Reportage av Lennart Sundwall.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Programledare: Johanna Vackdahl (johanna.vackdahl@sr.se)
Producent: Mikael Andersson 060 - 19 03 57

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".