Efter Tre torsdagen 16 april

Saab och opelförsäljare i konkurs i Västernorrland, Modo sparkar ledning och presenterar ny tränare i samma andetag och hur populärt är egentligen månadskortet för bussåkande i Sundsvall? Något av innehållet i Efter Tre.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

Stor trafikolycka på E4 vid Antjärn mellan Sundsvall och Härnösand. Vi räknar med direktrapport från olycksplatsen under programmets gång.

15.07: Motorcentrum Gjestvang AB i konkurs. Drygt hundra anställda i hela Västernorrland berörs när bilförsäljningskoncernen läggs ner på grund av vikande bilförsäljning. Vi jagar ansvariga på företaget och anställda för reaktioner och kommentarer.

15.14: Vilka signaler skickar Modo ut när klubben sparkar både vd och sportchef efter en dålig säsong? Lennart Sundwall ställer ansvariga mot väggen.

15.20: Modos nya tränare, hur ska han föra klubben till slutspel säsongen 2009/2010? Vilka metoder ska han använda för att få Modospelarna att dra åt samma håll?

15.37: Hur har det gått för månadskortet på kollektivtrafiken i Sundsvall? Inte ens 200 sålda sen det infördes. Bra eller som väntat? Och är ett månadskort på gång i fler kommuner? Kollektivtrafiken i fokus i Efter Tre.

15.45: Mer kollektivtrafik. Vad ska egentligen kollektivtrafiken kosta? Eller ska den vara gratis? Debatt med Christine Höberg, vd länstrafiken i Västernorrland och Lars-Gunnar Hultin, vänsterpartist och lokalpolitiker i Härnösands kommun (som tycker att kollektivt resande borde vara gratis)

16.12: Veckans tema Beach 2009 fortsätter, i dag funderar Efter Tre på om det går att äta sig fit till strandsäsongen 2009? Anders Graneheim som föreläser om hälsa och träning finns med i studion och talar om vad som gäller ...

16.18: Finska skolan, 200 år sen Finland och Sverige skiljdes åt och vi minns det genom att lära oss lite om Finland varje torsdag. I dag handlar det om finska namn på blommor som dyker upp när våren kommer.

16.30: Länsnyheter

16.45: Kvartifemekot

17.05: Mindfulness, beprövad behandling eller kvacksalveri? Mona Lundqvist(KD) tycker inte att primärvården bör erbjuda Mindfulness som behandling mot sömnsvårigheter, eftersom metoden inte är vetenskapligt bevisad fullt ut. Efter Tre diskuterar metoden med henne och med Lennart Moberg, primärvårdschef, landstinget Västernorrland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".