Efter tre onsdagen den 22 april

Sköra vårisar, bortsprungna katter och spärrade internetsidor inom Landstinget. Atbetsförmedlare kritiska mot Samhalls sätt att sköta sitt företag och debatt om biogas. Det är ämnena i dagens Efter tre.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: I måndags avled en 80-årig man efter att ha gått igenom isen på Stödesjön, några mil väster om Sundsvall. Och fortfarande kan man se personer som är ute och fiskar på sjöar runt om i länet. Lars Osterman, länskonsulent på Svenska livräddningssällskapet, kommer och berättar om de svaga vårisarna. (studio)

15.14: Producenten Mikael Andersson katt försvann för en tid sen. Den hoppade in i grannes bil och hoppade sen ut vid järnvägsstationen i Sundsvall. Vad händer med alla katter som försvinner? Eva Årblom, ordförande Sundvalls Djurhem, ger råd till dig som tappat bort din katt. (studio)

15.37: Samhall får allvarlig kritik av många arbetsförmedlare i landet. Sveriges radios undersökning visar att 6 av 10 arbetsförmedlare upplever att det blivit svårare för personer med funktionsnedsättningar att få jobb på statliga Samhall. Istället väljer företaget att anställa personer med lindriga funktionshinder. (Reporter Christer Sunesson)

15.52: Vad har egentligen hänt med Samhall som skulle vara en möjlighet för personer med funktionsnedsättningar att få arbete? Intervju med Åsa Berg som är chef på Samhall i region Jämtland, Gävleborg och Västernorrland. (Reporter Christer Sunesson)

16.12: Anställda på Landstinget Västernorrland får inte använda det sociala nätverkat Facebook på arbetstid. Hör landstingets IT-chef Stefan Alexandersson om varför facebook är blockerat från jobbdatorerna. (studio)

16.18: Den stora grillsäsongen börjar! Men vad ska man tänka på för att grilla säkert? Och hur stor är egentligen skillnaden på säkerheten när det grillen för 200 kronor jämfört med den som kostar många tusenlappar? Thomas Åslin, inre befäl på räddningstjänsten i Sundsvall/Timrå, står för svaren. (telefon)

16.30: Länsnyheterna med Ulf Thonman.

16.45: Ekot - men nyheter från Sverige och världen.

17.05: Biogasen, är det framtidens drivmedel? Växthusgasutsläppen ska i alla fall vara relativt låga. En panel från Biogaskonferensen i Sundsvall tar plats hos Efter tre. (studio)

17.12: I biogaspanelen sitter Tomas Larsson från BioFuel Region, Olof Björkqvist som är lektor i energisystem vid Mittuniversitetet, Anna borg från Fokusera och Cecilia Geijer från Domsjö fabriker. (studio)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".