Efter Tre fredagen 24 april

Fullt tryck på nattdagis, final för ung kultur i Västernorrland och blodprov vid nyanställning, där har du några av ingredienserna i dagens Efter Tre.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.08: Behovet av barnomsorg på natten ökar, Ulla Öhman har besökt ett nattöppet dagis i Härnösand som kryllar av barn. Reportage.

15.15: Ung Kultur Möts 2009 har länsfinal i dag och i morgon, vi får besök av en (eventuellt två) deltagare som spelar live i studion, Henrik Ekdal från bandet Rewerb. Med finns också Erik Gunnarsson, världsmusikkonsulent, som berättar mer om konst och musikfestivalen.

15.38: Sundsvalls kommun tar blodprov vid nyanställning och letar efter alkoholproblem. Hur går proven till och hur säkra är de Anna Vestala, chef kommunhälsan, berättar. Karin Lycke har intervjuat henne.

15.47: Vad tycker facket egentligen om blodproverna och vad gör kommunen med provsvaren? Rolf Bergbom, personalchef, med direkt på telefon.

15.55: Hemvärnet blir allt viktigare i takt med att försvarsmakten blir mindre och mindre. I tre dagar så hålls storövning i Härnösand/Ådalen. Men hur lätt är det att få tag på folk som är beredda att satsa fritid på att låtsaskriga ute i skogen? Reportage av Marcus Olofsson Melinder.

16.12: Ny film och fotoutställning om Nairobi öppnar i morgon på Kulturmagasinet i Sundsvall. Det är gymnasieungdomar som gjort den. Annelie Ledin har besökt utställningen.

16.22: Tävlingen för dig som hänger med, nyhetsklippet! Ring på 060 - 66 33 77 och var med och tävla.

16.30: Länsnyheterna med Ulf Thonman.

16.45: Kvartifemekot, Sveriges och världens viktigaste nyheter i ett svep.

17.05: Job vet hur det gick till förr, Patrik flyger och livscoachen Peter Nilsson får pol etten att trilla ner. Mammas Nya Kille med Bengt Strömbro.

Programledare: Mikael Andersson (mikael.b.andersson@sr.se)
Producent: Karin Lycke 060 - 19 03 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".