1 av 2
Svininfluensan kan ha kommit till Sverige. Foto: Scanpix
2 av 2
Hantverkarna har fullt upp. Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix

Efter tre måndagen den 27 april

I dagens Efter tre rotar vi i ROT-avdraget. Hantverkarna har fullt upp efter att ROT-avdraget infördes. Svininfluensan kan ha kommit till Sverige redan. Vi pratar med landstingets smittskyddsläkare. Dessutom blir det telefonväkteri om din trädgård och som vanligt på måndagar – sportpanelen.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Dagens heta, senaste nytt från Västernorrland.

15.14: Hantverkarna har fullt upp när räntorna är låga och ROT-avdraget ger pengar tillbaka. Nu är det svårt att få tag på hantverkare, till och med för hantverkarna själva. Reportage av Annelie Ledin.

15.20: Basnämnden i Kramfors får kritik från revisorerna för sitt underskott på drygt 11 miljoner kronor. Vart tar pengarna vägen? Gunilla Nilsson(S), Basnämndens ordförande, med på telefon.

15.37: För sent att klippa äppelträden? Vad göra åt mossa i gräsmattan? Ska lökarna ner i jorden nu? Kan jag odla potatis i balkonglådan? Trädgårdsmästare Anita Sahlin från Timrå sitter med i studion och svarar på dina och andras frågor. Telefonväkteri om din trädgård. Producent Therés Ulander tar emot dina samtal på 060  - 66 33 77. Ring in dina frågor!

15.45: Mer om din trädgård.

15.52: Telefonväkteriet fortsätter.

16.12: Ska vi i Västernorrland vara oroliga för svininfluensan? Hans Bohman, smittskyddsläkare på landstinget ger oss senaste nytt influensan, som nu kan ha nått Sverige, enligt Ekoredaktionen. Dags för munskydd? Eller ska vi ta det lugnt?

16.18: Vilken beredskap finns för en epidemi i Västernorrland? Risken för en influensakris är betydligt större än för till exempel krig. Hur ser vår beredskap ut för att möta en eventuell influensaepidemi? Torbjörn Westman på länsstyrelsen berättar.

16.30: Länsnyheter, senaste nytt från länet.

16.45: Kvartifemekot, senaste nytt från Sverige och Världen.

17.05: Sportpanel med Helene Hedblom från Sundsvall Saints, Elisabeth Leidinge, SDFF och någon mer, om Sverige - Brasilien i helgen, hockey-vem, Giffarnas vinst i Svenska cupen och så klart Dragons match mot Solna i kväll.

17.12: Mer sportpanel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".