Efter Tre tisdagen den 5 maj

Rusning efter receptfritt bantningspiller när det började säljas i veckan, men landstingets egen apotekarie är kritisk. Vi fortsätter rapporteringen om sexköpslagen och vilka effekter den fått, i dag hör du både sexsäljare och sexköparen i intervju, och så kollar vi läget inför Dragons ödesmatch - i Efter Tre

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Tjugo apotek ska säljas bara i vårt län - du hör en rapport från ett av dessa, nämligen Kolibrin i Birsta (Reporter Johanna Vackdahl).

15.14: Mer apotek - bantningspillret Xenical släpps idag fritt (utan recept), ett medel som blockerar visst fettupptag. Kan pillret missbrukas? Varför släpps det just idag? Hur verksamt är det egentligen? Vår reporter Ulla Öhman från apotek i Härnösand - och från studion intervjuas Ulf Lindahl, landstingsapotekare.

15.37: Granskning: Sexköpslagen - vem bryr sig? Idag hör du en torsk som alltså köper sex och en prostituerad (Reporter Oskar Pierro).

16.12: I Nätraån ligger en dieseltank kvar och läcker bränsle efter dödsolycka med en långtradare för en tid sen. Vår reporter Lennart Sundwall tar reda på vem som är ansvarig för uppstädning och sanering.

16.18: Dragons - mot guld? Ikväll gäller det om herrbasketlaget Dragons äntligen ska lyckas ta den undflyende guldmedaljen - laget möter än en gång Solna (telefon med en suppporter på plats i Solna)

16.30: Bästa länsnyheterna i tio minuter!

16.45: Nyheter från Sverige och världen

17.05: Ny succé? Örnsköldsviksförfattaren Bo R Holmbergs nya bok är en serieroman (precis som den förra som fick Augustpriset 2005) och har redan fått fina recensioner. Författaren intervjuas om bok och arbete (telefon).

17.12: Vad heter Bo R Holmbergs förra serieroman? Mejla programmet (eftertre@sr.se) så har du chans att vinna den nya: Hon heter Beatrice.

Programledare: Lotte Nord(lotte.nord@sr.se)
Producent: Mikael Andersson 060 - 19 03 57

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)