1 av 2
Bollpilarna längs Selångersån ska bort. Foto: Mia Martelleur
2 av 2
Bollpilar. Foto: Mia Martelleur

Efter Tre torsdagen den 7 maj

58 tjänster bort inom förskolan i Timrå, vilka blir konsekvenserna? Och hur väl står sig lärostaden Härnösand i konkurrensen med andra städer, när det gäller just skolan?Frågor som får svar i Efter Tre, där vi också ska gå på Sauna och jaga pilar.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Timrå kommun drar in 58 tjänster inom förskolan. Christer Suneson har pratat med anställda, föräldrar och chef, som alla förväntar sig ett tufft år.

15.14: Mats Wallin(S) är ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Timrå. Finns det inga alternativ till att ta bort 58 tjänster inom barnomsorgen? Vad händer med kvalitén inom förskolan? Hur hur tänker han kring sin egna barn som han har på dagis i Timrå?

15.37: Lärostaden Härnösand får dåliga betyg i en sammanställning som tidningen Dagens Samhälle har gjort. Antalet godkända elever i årskurs nio och antalet elever som klarar gymnasiet är färre än riksgenomsnittet. Vad säger moderata kommunalrådet Anders Gäfvert och Socialdemokraternas oppositionsråd Sig-Britt Ahl?

15.45: Finska skolan handlar i dag om sauna. För 200 år sen förlorade Sverige sen östra landsända, det uppmärksammas i år och vi gör vårt till för att ge våra lyssnare mer kunskap om Finland.

15.52: Mer om sauna. Ämnet är så stort att det kräver mycket utrymme.

16.12: Pilarna längs Selångersåns norr kaj ska bort. I morgon börjar sågandet. I dag kollar vi vad folk tycker om det. Vad tycker du? 060- 66 62 51.

16.18: Mer om pilarna i Sundsvall. Hur såg kajkanten ut för 60 år sen? Ingrid Engsted Edfast har gått på promenad med en som minns en svunnen tid, en svunnen kajkant och en svunnen stadsdel.

16.30: Länsnyheter, senaste nytt från länet.

16.45: Kvartifemekot med senaste nytt från Sverige och världen.

17.05: Våra Boliviakorrespondenter från Hola Folkhögskola är på väg hem. I dag får du sista rapporten från deras fyra månaders vistelse i Sydamerika.

17.12: Tre elever från Sundsvalls gymnasium har studerat biobränsle i sitt projektarbete. Nu får de 10.000 för att göra en liknande studie i Norge. De kommer till studion och berättar mer.

Programledare: Johanna Vackdahl (johanna.vackdahl@sr.se)Producent: Mikael Andersson 060 - 19 03 57

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".