Efter Tre fredagen den 8 maj

Det gör ont! Kronisk smärta är ett stort problem för många västernorrlänningar men hur lätt är det att få vård? Läkare riktar kritik mot vårdcentralerna, som han tycker inte tar problemen på allvar. Mer i Efter Tre där vi också möter Svenne från Hepstars, på besök i länet för att repa inför Elvisskiva.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Det gör ont! Inte bara Lena Philipsson vet hur det kan vara - det vet även Stig Lundin i Graninge: hur det är att leva med smärta. Men Stig fick hjälp - smärtkliniken i Sollefteå (rep Ulla Öhman).

15.14: Smärtläkaren Mauritz Johansson i Sollefteå säger att det finns 38.000 vuxna i Västernorrland som lider av smärta och som får ett delvis dåligt mottagande på vårdcentralerna (rep Ulla Öhman).

15.20: Blir det förändringar på vårdcentralerna? Ska smärtpatienterna prioriteras? (telefonintervju med primärvårdsdirektör Lennart Moberg)

15.37: Svenne Hedlund - dock utan sin Lotta - på besök i länet, Torpshammars Herrgård. Berättar om filmen om Svennes eget liv - han tänker spela sig själv... (rep Johanna Vackdahl)

15.45: Pipelines 12-timmarsgala - vad är det? Gissar på mycket musik i Sundsvall - Jan Strandkvist berättar (telefon).

16.12: Ådalsbanan, och särskilt mellan Härnösand och Sundsvall - varför prioriteras inte denna flaskhals? Varför får Kramfors järnvägen delvis nergrävd, men inte Sundsvall? Diskussion med Kenth Nilsson, regiondirektör Banverket och Sten Olov Altin, länsråd, länsstyrelsen (studiointervju)

16.30: Sammanfattande nyheter från hela länet - de enda du behöver...

16.45: Nyheter från Sverige och världen från Eko-redaktionen

17.05: Tävling! Nyhetsklippet - vansinnigt populär. har du hängt med i nyhetsflödet i veckan är den en enkel match - fina priser på spel.

17.12: Mamma nya kille - P3-humor välkommet även i P4. Job berättar om gamla tiders seder och bruk, Patrik går till frisören och livscoachen Peter Nilsson vill inte prata om döden.

Sen gör vi helg - och laddar till nästa vecka. Då tjuvstartar vi vår EU-bevakning inför valet 7 juni. Bl a blir det debatt på Sundsvall gymnasium i Sundsvall.

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)
Producent: Mikael Andersson 060 - 19 03 57

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)