Efter Tre fredagen den 22 maj

Lyssna på musik med mp3-spelare har bidragit till att många får problem med öronen. Vi dansar också in helgen med hip hopdansarna Hanna Lindberg och Alicia Wilöf som ska åka på hip hop-EM i Slovenien. Också lite EU och Mammas nya kille.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Det skiljer mycket i hur de politiska partierna satsar i länet inför EU-parlamentsvalet. Vänsterpartiet skickar till exempel fem kandidater till länet, medan Miljöpartiet och Junilistan bara skickar en kandidat var. Varför satsar man så olika? Göran Von Sydow, som är forskare vid Svenska institutet för europapolitiska studier, svarar.

15.20: Användandet av bärbara mediespelare har gjort att många fått problem med öronen, så kallade Ipodöron. Hör Kim Kähäri, biträdande lektor på Örebros universitet, berätta om vaxproppar, infektioner och hörselskador som mp3-spelarna kan orsaka. (Reporter Jimmy Karlsson)

15.37: Sundsvallstjejerna Hanna Lindberg och Alicia Wilöf ska dansa Hip Hop tillsammans i EM, i Slovenien, den 2-5 juli. Tjejerna kommer till Efter tre och dansar in helgen.

15.45: Hur viktigt är det att hålla attityden och vara cool när man dansar Hip Hop? Och hur är det att vara tjej i den här branschen? Danstjejerna Hanna Lindberg och Alicia Wilöf berättar.

16.12: Timrå har invaderats av islandshästar! Idag börjar nationella islandshästtävlingar som pågår i hela tre dagar. Vi ringer upp tävlingsledaren Catarina Bogg Asplund.

16.18: Nyhetsklippet - tävlingen för dig med koll på vad som hänt och uppmärksammats i länet under veckan. Numret för att tävla är 060-66 33 77.

16.30: Länsnyheter med Karin Lycke.

16.45: Ekot med nyheter från Sverige och världen.

17.05: Patrik fiskar och livscoachen Peter Nilsson vet hur man talar en kompis till rätta. Det och mer, i Mammas Nya Kille med Bengt Strömbro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista