Efter Tre måndagen 25 maj

I ”Efter Tre” idag rivstartar vi veckan med att lyssna till Lottjuven från Bjästa som skrapade fram en miljonvinst på sin stulna lott. Vi pratar EU samt tar reda på vad polisen har för strategier när det gäller sökandet efter den 25-åriga man som försvunnit i Fränsta.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Hör ”Lottjuvens” egen berättelse. För fem år sedan stals en vinstgivande trisslott i Bjästa i Ångermanland, vinsten var på minst 1,2 miljoner kronor. ”Lottjuven” träder fram och idag får vi höra hans egen historia…”Vi var miljonärer en eftermiddag”.

15.30: Länsnyheter - senaste nytt från länet.

15.37: EU i ”Efter Tre”. Vår inlånade analytiker, 11-åriga Jonathan Norberg, finns på plats i studion och ger oss ett ungt öra och öga på EU-parlamentsvalet.

Det blir också telefonväkteri med två av kandidaterna till EU parlamentet; Sören Wibe (JL) och Håkan Larsson (C).

Undrar du något om EU eller parlamentet? Ring in din politiska fråga! 060-66 33 77

16.12: Vart tar våra tandläkare vägen? Enligt ett förslag ska flera av folktandvårdens kliniker i länet läggas ner eller flyttas. Vår reporter Oskar Pierrou har varit på folktandvårdens presskonferens i Härnösand.

16.20: En 25-årig man från Fränsta i Ånge kommun har varit spårlöst försvunnen sedan den 14 maj. Hur organiserar polisen sökandet? Vår reporter Ingrid Engstedt Edfast har träffat polisens informationsansvariga.

16.30: Länsnyheterna Halvfem. Lyssna till dagens längsta nyhetssändning från länet! 10 minuter av senaste nytt från Västernorrland.

16.45: Ekot med de viktigaste nyheterna från Sverige och världen.

17.05: Idag hör du intervjun med en av Västernorrlands lokala kandidater till EU-parlamentet. Liza-Maria Norlin är kristdemokrat och riksdagsledamot från Sundsvall.
(Reporter Lotte Nord)

Mer om länets övriga kandidater hittar du

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista