Efter Tre tisdagen 26 maj

I dagens "Efter Tre" tar vi reda på varför Örnsköldsvik fått öknamnet "Dövik", hur rimmar det med kommunens planer att skapa en stad i världsklass? Vi tittar också närmre på vad som händer med vindkraften i länet. Var byggs det snurror och vad tjänar kommunerna på vindkraftverken? Det blir EU-skola och vi undersöker hur eleverna på Sundsvalls Gymnasium röstar idag.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill 

15.07: "Dövik". Enligt en enkät gjord av Sveriges Radio Västernorrland vill skolungdomar i Örnsköldsvik flytta därifrån när de har gått ut skolan. Samtidigt satsar kommunen med projektet Världsklass 2015 som vill att befolkningen ska öka till 60.000 invånare till 2015. (reporter: Lennart Sundwall)

15.17: Projektledare för Världsklass 2015, Fredrik Holmgren, finns med i studion.

15.30: Länsnyheter - senaste nytt från länet.

15.37: EU-skola i Efter Tre inför valet till EU-parlamentet den 7 juni. Idag handlar EU-skolan om mat! Även EU tävling med chans att vinna tjusiga priser.

15.48: Sundsvalls gymnasium provröstar i EU-valet idag. Sveriges Radio Västernorrlands praktikant Emil Modin har varit på skolan. Han finns med i studion och berättar om röstningen.

16.12: Vindkraft i länet! Det har surrats om snurror en tid nu, vad är det egentligen som händer med vindkraften i Västernorrland? "Efter Tre":s reporter Johanna Vackdahl har träffat Olle Chorell, ansvarig för vindkraft på Länstyrelsen och tagit reda på vad som gäller. Blir det någon återbäring till vindkraftskommunerna?

16.17:
Vi följer upp Ekots nyhet om vanvårdade grisar i Danmark - vars kött köps i allt större utsträckning också i Sverige (reporter Karin Lycke)

16.30: Länsnyheterna. Lyssna till dagens längsta nyhetssändning från länet! 10 minuter av senaste nytt från Västernorrland.

16.45: Ekot med de viktigaste nyheterna från Sverige och världen.

17.05: Roy Resare (MP) vill till Bryssel - eller nåja. Han bedriver ingen personvalskampanj - men har idéer hur han vill utveckla EU (reporter: Lotte Nord)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista