Efter Tre onsdagen den 27 maj

Är det sista ronden för Långsele nu, i den ständiga boxningsmatchen mot nedskärningar, nedläggnigar och indragningar? Vi har varit där. EU-skolan fortsätter, och så funderar vi kring entreprenader av fritidsgårdar. Ska idrottsföreningar, intresseföreningar eller rent av privata bolag kunna ta över en kommunal fritidsgård? Vad tycker du? Lyssna och reagera!

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: Långsele knockat än en gång. Beskedet att bromsbandsfabriken TMD Friction lägger ner följer vi upp idag. Vår reporter Lennart Sundwall på plats från orten som kanske än en gång reser sig.

15.14: Jerry Pehrsson (S), vice ordförande i kommunstyrelsen Sollefteå ilsken på regeringen över bromsbandsfabrikens stängning (tel)

15.20: Musikinjektion på Kulturmagasinet. Barn möter och skapar med Kammarensemblen och Blåsarkvintetten och dirigenten Jonas Dominique, som avslöjar några av sina yrkeshemligheter (rep Therès Ulander)

15.37: EU-skolan och nu ska vi reda ut hur synkroniserad högskolan är i EU-länderna (rep Rikard Olsson)

15.45:  .. och läxförhör på det! Lyssna på kvalfrågan och var med och tävla! 060 - 66 33 77 till slussen.

15.52: Igår hörde du om prov-valet till EU-parlamentet som Sundsvalls gymnasium genomförde. Vilka partier fick flest röster av 16 - 19-åringarna?16.12:
Sundsvalls kommun vill lägga ut fritidsgårdar på entreprenad. Beslut i dag Kultur- och fritidsnämnden. Vem kan ta över en fritidsgård? Idrottsföreningar? Intresseföreningar? Privata bolag? Vår reporter Johanna Vackdahl har pratat med politiker - och även ungdomar på fritidsgården i Skönsmon.

16.18: Entreprenad för mer av kommunens verksamhet? Unga politiker om dagens lokala politik är mer praktisk än partipolitisk? Elin Nilsson (MUF) och Niklas Säwén (SSU) möts i studion.

16.30: Sammanfattande länsnyheter - "Läns-ekot"

16.45: Ekot - Sveriges Radios nyheter från hela landet och världen.

17.05: Dagens lokala politiker som kanske blir vald till Europa-parlamentet. Idag dags för Åsa Sundh (Junilistan) som visserligen bor i Umeå, men ofta vistas i Norrfällsviken, öga kusten.

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se )
Producent: Mikael Andersson 060 - 19 03 57
Reporter: Johanna Vackdahl (johanna.vackdahl@sr.se)

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista