Efter tre torsdagen den 28 maj

Skattehöjning i Örnsköldsvik, E14 farligaste vägen i länet och mystiska djur har flyttat in på Kulturmagasinet - men får snart flytta ut igen. Allt detta i Efter tre som också har säsongsavslutning av Finska skolan. Vad är egentligen en bollglass?

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07:
Skolorna, pengarna och skatterna i Örnsköldsvik. Ska skolor läggas ner? Vad räcker pengarna till? Och nu ska skatten höjas - med 25 öre. (Reporter Lennart Sundwall)

15.16:
Dödens vägar i länet - vi redovisar kartläggningen och tar reda på vad som ska göras åt dessa eländigt farliga sträckor. (Reporter Johanna Vackdahl)15.37:
EU-skola - idag får du veta hur lobbygrupperna i Bryssel fungerar. Går det att "köpa" sig gräddfil till lagförslag som gynnar vissa? (Reporter Rikard Olsson och Willy Silberstein)

15.45: Tävling! (tack alla som ringer och vill vara med!) Som vanligt "läxförhör" på det du nyss hört - och fina priser till duellanterna (Telefon 060-66 33 77)

16.12: Konstnärliga djur knackade på Kulturmagasinets dörr - och minsann! - de släpptes in. Men bara för en vecka, sedan ut i kylan igen. Diskussion om vilken konst som ska visas i kommunens kulturhus - museichef Mona Bornecrantz är med (Reporter Therès Ulander och studio).

16.18: Finska skolan - sista för terminen med "magister" Mauri Junes. Vi summerar och tar oss en bollglass (= kulglass på svenska).

16.30: Länsnyheter i suverän sammanfattning.

16.45: Ekot med det viktigaste från Sverige och världen.

17.05: Lokala EU-parlamentskandidaten Anna Olofsson (S). Om EU och bakgrunden till varför hon fick lämna jobbet som ombudsman i Sundsvall - det var en grupp som ville ha bort henne (Bandad intervju).

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Programledare: Lotte Nord (lotte.nord@sr.se)
Producent: Mikael Andersson 060 - 19 03 57
Reporter: Johanna Vackdahl (johanna.vackdahl@sr.se)

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista