Ulf Andersson och Åke Hamrin fick prova på hur det är att åka buss när man inte ser. Foto Ulla Öhman.

Efter tre tisdagen den 9 juni

Tråkiga besked för arbetsmarknaden i länet när ytterligare 3000 västernorrlänningar beräknas vara arbetslösa inom ett och ett halvt år. Du hör om vett och etikett i kön och ansvariga som åker buss i Härnösand utan att se. Det och mycket mer i dagens Efter tre.

Nedan följer dagens programpunkter och när de sänds. Alla tider är cirka och med reservation för ändringar. För att lyssna på det du vill, när du vill -

15.07: En färsk och förhoppningsvis glädjande väderprognos från SMHI som är med direkt i programmet.

15.14: Är det en solig eller dystert grå prognos som företagen ger om arbetsmarknaden i länet? Arbetsförmedlingen har intervjuat företag och arbetsställen i länet. Svaren hör du först ut i Efter tre. (Reporter Oskar Pierrou)

15.20: Debatt om prognosen över arbetsmarknaden i länet. På plats i studion hör du Michael Persson, arbetsförmedlingschef i Sundsvall. Med på telefon finns Glenn Nordlund (S) förste vice ordförande i Kommunstyrelsen i Örnsköldsvik och Magdalena Flemström (C) oppositionsråd i Ånge.

Rapportera gärna din egen arbetsmarknadsprognos i Efter tre. Ring vår insändartelefon på telefon 060-66 62 51.

15.37: Veckans tema är "Vett och Etikett" - idag med underrubriken "stå i kö". Ska man släppa fram folk som bara ska handla två varor i mataffären? Gör det något om det blir ett litet glapp i bankomatkön, när inte den framför flyttar fram? Och hur nära ska man stå personen framför?

15.45: Du hör Christina Noréus, pensionerad hushållslärare och självutnämnd vett- och etikettexpert.

15.52: Oskar Pierrou, producent och reporter rapporterar direkt från kön i en matvaruaffär och ställer sig i en av Sundsvalls bankomatköer.

16.12: Studenter på Gävle Högskola ordnar en stor och fin trädgård åt Söråkers folkets hus. (Rep Oskar Pierrou)

16.18: Varma färger i kärlekens tecken, blomstrande vyer höst och vår. Det är planen för Söråkers folkets hus trädgård.

16.30: Länsnyheterna halv fem fyller din hungriga nyhetsmage.

16.45: Ekot ger dig nyheter från Sverige och vida världen.

17.05: Synskadade bussåkare i Härnösand tycker de blivit lovade att det ska bli hållplatsanrop, men inget har hänt. Idag sätts ögonbindel på Åke Hamrin (V) politiker och Ulf Andersson, chef för trafikenheten på Härnösands kommun, för att de ska få känna på hur svårt det är att ta bussen som synskadad. (Reporter Ulla Öhman)

17.12: Med bindel för ögonen ska politiker och tjänstemän får hjälp att gå till rådhushållplatsen i Härnösand. Där ska de på egen hand ta bussen till bestämd hållplats där de sen hämtas upp. Reporter Ulla Öhman åker med och rapporterar hur det går.

Hör gärna av dig med synpunkter - tyck till om innehållet i radion och i nyhetsbrevet!

Programledare: Johanna Vackdahl (johanna.vackdahl@sr.se)
Producent: Oskar Pierrou 060 - 19 03 81

Har du brådskande frågor: ring nyhetsdesken: 060 - 19 03 70 (bemannad 04.45 - 18.00)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".