Efter Tre tisdagen den 7 juli

Fler och fler smiter från att betala bensinnotan. Idogt sms:ande kan ge verk i såväl tummarna som i nacke och armar. Förslag om höjd alkoholskatt oroar krögare och allt extremare piercingar i jakt på skönhet.

För att lyssna på programmet 

Enligt en undersökning från branschorganisationen Svensk bensinhandel smiter allt fler bilförare från bensinnotan. Och många mackar i länet berörs. I bland rör det sig om ofrivilliga smitare, de som helt enkelt glömmer att betala men som man klarar upp det med i efterhand, men vissa är utstuderade smitare.

- Vi upptäcker det ganska omgående. Sedan går vi in på kamerorna och tittar på registreringsnumret och konstaterar via bilregistret ofta att bilen är stulen. Och då är det ju kört, säger Hans-Olov Westerlund som driver en bensinmack i Timrå.SMS:ande kan ge men
SMS:ar du mycket bör du passa dig. Inte nog med att man kan få ont i tummen, en ny avhandling från Sahlgrenska Akademin i Göteborg visar att man ÄVEN kan få ont i nacke, armar och händer.Höjd alkoholskatt föreslagen
Socialministern och kristdemokraten Göran Hägglund vill höja skatten på alkohol. Det oroar krögaren Pär Sikström i Sundsvall.

- Det slår mot en bransch med dålig lönsamhet och då kommer krögare ta genvägar och köpa smuggelsprit för att upprätthålla marginalerna, säger han.

Piercingar ett sätt att bli vackrare
Vissa hatar dem, andra älskar dem - det handlar om piercingar, kroppssmycken, som man till exempel kan ha i ansiktet. Men enligt piercaren Martin Oppgård ändras folkets inställning till piercingar allteftersom.

- Vi har sett en enorm skillnad bara de senaste tio åren. Töjda öron för tio år sedan skulle få alla att höja på ögonbrynen, idag är det ingen som reagerar längre, säger han.

Programledare: Johanna Vackdahl (johanna.vackdahl@sr.se)
Producent: Josefin Warg (060-19 03 85)